Code geel afgekondigd voor vijf provincies: noodweer aanstaande

Code geel afgekondigd voor vijf provincies: noodweer aanstaande

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, heeft het KNMI binnen 48 uur opnieuw code geel afgekondigd. De gehele ochtend wordt er in de provincies Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Groningen veel neerslag verwacht, die gepaard gaat met knetterharde onweer. Zelfs op de Waddeneilanden staat er zeer hevig noodweer op het programma.

De waarschuwing geldt tussen 08.00 uur ’s morgens en 14.00 uur ’s middags. Het KNMI voorspelt 30 millimeter neerslag per uur. Dat betekent dat ook het verkeer last kan ondervinden van de plensbuien. Iedereen die buitenactiviteiten op haar of zijn planning heeft staan, wordt aangeraden ”op te passen”

Rijkswaterstaat waarschuwt ook

Naast het KNMI is ook Rijkswaterstaat in opperste staat van paraatheid. Specifiek worden weggebruikers in het oosten en het noordoosten gewaarschuwd.

“Wees extra alert als je de weg op gaat en houd rekening een drukke ochtendspits.” Rijkswaterstaat raad ten zeerste aan de verkeersinformatie op www.rijkswaterstaat.nl scherp in de gaten te houden.

Gister ook noodweer

Gister ging het helemaal mis in Zuid-Limburg. Dankzij stevige onweersbuien werd er in onder meer Gronsveld, Cadier en Keer forse schade en overlast geleden.

Scroll naar boven