COA lanceert online datingtips voor asielzoekers

COA lanceert online datingtips voor asielzoekers

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een aantal datingtips voor vreemdelingen op haar website gezet. De tips zijn bedoeld voor asielzoekers die op zoek zijn naar een leuke Nederlandse man of vrouw.

De adviezen zijn overigens ook bedoeld voor als er eenmaal een afspraakje gepland staat. Een soort hoe-moet-ik-mij-dan-precies-gedragen handleiding dus. In totaal heeft het COA vier vragen met antwoorden geplaatst. Grappig hieraan is dat de antwoorden vermoedelijk een soort persoonlijke mening van de auteur zijn.

Geef je iemand een cadeautje: ja of nee?

”Als je iemand al bij de eerste date een cadeautje geeft, kan diegene zich ongemakkelijk gaan voelen. Je geeft de ander het idee dat je er iets voor terugverwacht. Ons advies: niet doen! Wacht in elk geval tot de tweede date. Dat geldt ook voor bloemen, niemand brengt die tegenwoordig mee mee.”

COA lanceert online datingtips voor asielzoekers

Houd je elkaars handen vast: ja of nee?

”Elkaars hand vasthouden in Nederland doe je niet zomaar. In Nederland houd je over het algemeen elkaars handen vast als je een relatie hebt. Wacht dus nog even met het vasthouden van de hand van een ander. Het kan namelijk bezitterig overkomen.”

Wie betaalt de rekening?

”Bij een eerste afspraakje ben je niet verplicht om de rekening helemaal te betalen. In Nederland is het normaal om deze te delen. Maar als je de rekening wel wilt betalen, wordt dat gewaardeerd. Dus: Hoeft niet, maar mag wel.”

Zoenen op de eerste date: ja of nee?

”Deze vraag houdt ook Nederlandse mannen bezig. Elkaar zoenen op de eerste date is niet ongebruikelijk. Maar als jij het serieus met iemand meent, is ons advies: Vertel de ander dat je het eerste afspraakje heel leuk vindt en stel voor om een tweede afspraakje te maken. Dan weet de ander dat je serieus bent.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven