Cindy uit Zaandam rijdt elke maand naar Duitsland en doet dan inkopen voor de hele buurt

Cindy uit Zaandam rijdt elke maand naar Duitsland en doet dan inkopen voor de hele buurt

Het leven in Nederland wordt zo langzamerhand onbetaaldbaar. Of het nu gaat om boodschappen, gas en stroom of iets anders willekeurigs: de prijzen rijzen de pan uit. Cindy uit Zaandam pakt het slim aan. Elke maand rijdt ze naar Duitsland.

Zoals gezegd wordt het leven in ons land flink duurder. Bijna dagelijks komen er artikelen voorbij waarin wordt aangegeven wat er nu weer in prijs verhoogd wordt.

Normaal boodschappen doen is er voor veel mensen inmiddels al niet meer bij. Zij moeten de eindjes aan elkaar knopen en soms zelfs kiezen tussen producten.

Minderbedeelden

Cindy Slaper van der Werff pakt het anders aan. Zij komt in actie voor haar buurtgenoten en minderbedeelden in Zaandam. Eenmaal per maand rijdt ze naar Emmerich am Rhein in Duitsland, waar ze flink inkoopt. De afstand van 1,5 uur vindt ze best te overbruggen.

Cindy doet dit al drie jaar en dus niet alleen voor zichzelf. Ook haar stichting Prakkie Over 075 Zaandam profiteert ervan.

Met haar stichting zorgt ze voor voedselpakketten die worden uitgedeeld aan mensen die het niet breed hebben. Hoe mooi is dat?

Shag en cola

Omdat ze ook boodschappen doet voor haar buren, heeft ze een flinke lijst. Gelukkig legt iedereen bij voor de benzine, dus dat wordt netjes geregeld.

Cindy weet inmiddels precies welke producten er goedkoper zijn over de grens. Ze koopt bijvoorbeeld geen fruit bij onze buren. ”Daar moet je niet voor naar Duitsland.”

Wel slaat ze liters cola in. ”In Nederland kost een fles 2,30 euro. In Duitsland betaal ik daar maar 0,65 cent voor.” Ook is Hollandse kaas goedkoper in Duitsland dan in Zaandam. Ook shag kost veel minder. Dat zijn dus wel de topproducten die meegaan.

Steeds meer Nederlanders

Cindy signaleert in de tussentijd dat steeds meer Nederland hun boodschappen over de grens gaan halen. Dat snapt ze wel: ”Het is hier niet meer te betalen en iedereen begint het nu door te hebben.”

Wij hebben ongelooflijk veel respect voor hoe Cindy zich met haar stichting inzet voor minderbedeelden. Deel dit bericht daarom op sociale media.

Scroll naar boven