Christopher (72) betaalt 19.000 euro voor droomcruise die zonder hem vertrekt

Een man heeft noodgedwongen weken in de Filipijnen moeten doorbrengen, nadat een cruiseschip waar hij op had moeten zitten zonder hem was vertrokken.

De 72-jarige Christopher Chapel betaalde maar liefst 17.500 pond (omgerekend zo’n 19.000 euro) voor een droomreis rond de wereld.

Niet lekker

De Brit begon zich onwel te voelen toen het schip op 4 maart aanmeerde bij het eiland Palawan en bezocht de dokter aan boord.

Christopher (72) betaalt 19.000 euro voor droomcruise die zonder hem vertrekt
Palawan, de Filipijnen

Die vertelde hem dat hij direct naar het ziekenhuis moest om enkele tests te ondergaan. Daarop verliet Christopher de boot.

Zonnesteek

Testen wezen uit dat hij niet meer had dan een lichte zonnesteek. Niets om je zorgen over te maken en de man kreeg dan ook antibiotica. Maar toen hij weer aan boord wilde, was het schip al uitgevaren.

Chapel en zijn bezorgde nicht Karen Williams (51) contacteerden de organisatoren P&O en reiskverzekering Nationwide.

Ze kregen te horen dat Christopher ‘een kritieke medische situatie’ had, die een terugkeer aan boord heel moeilijk maakte.

Zorgplicht

Christopher is laaiend. ”Als er sprake is van een kritieke medische situatie, zoals P&O maar blijft zeggen, waarom is mij daar dan niet meer over verteld of hun medisch rapport getoond?”

“Ze zijn hun zorgplicht niet nagekomen, eerst door mij op het eiland achter te laten en nu met al die geheimhouding over mijn gezondheid.

“Ik maak me er zorgen over en ik zal zeer binnenkort een volledig medisch onderzoek ondergaan, maar ik voel me goed, alleen een beetje pijnlijk en zwak.”

Christopher (72) betaalt 19.000 euro voor droomcruise die zonder hem vertrekt
Karen en Christopher

Vast in ziekenhuisbed

“Ik bleef de verpleegsters vertellen ‘ik moet terug naar het schip’, maar ze bleven meer testen doen en vroegen naar mijn ademhalingsproblemen en pijn op de borst terwijl ik geen van beide symptomen had. Ik weet niet wat ze hadden verteld door de P&O-arts.

“Ik zat toen vast in een ziekenhuisbed zonder dat er iets met me aan de hand was, het was belachelijk. Ik had weer aan boord moeten worden toegelaten, het was geen ernstig gezondheidsprobleem.”

Wachten op bagage

Inmiddels is Christopher weer thuis. Hij wacht momenteel op zijn bagage. Een woordvoerder van P&O Cruises bevestigde dat zij de kosten van het retourneren van zijn bagage zullen dekken.

Scroll naar boven