Chris (49) doet al 20 jaar alsof hij in een rolstoel zit, maar mankeert niets

Chris (49) doet al 20 jaar alsof hij in een rolstoel zit, maar mankeert niets

Een Amerikaanse veteraan heeft de overheid flink bij de neus genomen. Hij deed 20 jaar lang alsof hij in een rolstoel moest zitten en streek in die periode zo’n 660.000 dollar op aan uitkeringen. Helaas voor de man is hij nu betrapt.

Afgekeurd

Christopher Stultz (49) bekende afgelopen donderdag dat hij in 2003 valse verklaringen had afgelegd aan het Department of Veterans Affairs.

Destijds deed hij net alsof hij zijn voeten niet kon bewegen na een gebeurtenis in militaire dienst. Als gevolg daarvan kon hij zich alleen nog voortbewegen per rolstoel. Tenminste, dat beweerde Chris. Hij werd daarop volledig afgekeurd en wist zijn verhaal 20 jaar lang vol te houden.

Uitkering

Omdat iedereen dacht dat Chris echt aan zijn rolstoel gekluisterd was, ontving hij een uitkering van 3.800 euro per maand. Daarnaast werd al zijn medische kosten vergoed.

Hij kreeg ook nog extra geld via de Automobile Adaptive Equipment. Daarmee mocht hij een aangepast voertuig kopen dat hij zogenaamd nodig had.

Gepakt

Toch is Chris nu de pineut. Meerdere getuigen zagen hem namelijk meermaals zonder rolstoel en zonder looprek. Hij werd ook rennend gespot.

black and gray wheelchair on beach during daytime

Toen hij op controle moest bij artsen, vertelde hij dat deze mensen hebben hadden aangezien voor iemand anders. Hij zat zogenaamd altijd in een rolstoel en kon he-le-maal niets.

Twee jaar geleden kwamen zijn leugens uit. Een dokter zag door het raam dat Chris uit zijn auto stapte om zijn rolstoel uit de achterbak te pakken. En dat terwijl er in zijn medische dossier stond dat hij zijn voeten niet zou kunnen bewegen.

Ongelooflijk genoeg werd hij op dezelfde dag gezien in een winkelcentrum, waar hij zonder rolstoel of andere middelen in zijn eentje vrolijk doorheen wandelde.

Leugens

Chris werd vervolgens geconfronteerd en kon niets anders meer dan toegeven dat hij iedereen in de maling genomen had. Met zijn voeten is helemaal niets mis.

Het bedrog kan hem duur komen te staan. Hij moet zich later dit jaar verantwoorden voor de rechtbank. Hij riskeert nu 5 jaar cel en zal vermoedelijk al het onterecht ontvangen geld moeten terugbetalen. Dat gaat dus om zo’n 660.000 dollar in het geval van Chris.

Scroll naar boven