Chloë (3) is erg ziek en viert misschien haar laatste verjaardag, ouders vragen een kaartje te sturen

Chloë (3) is erg ziek en viert misschien haar laatste verjaardag, ouders vragen een kaartje te sturen

Zo af en toe passeren er verhalen de revue waarvan wij een brok in onze keel krijgen. Het verhaal van de ernstig zieke Chloë grijpt ons enorm aan. Het meisje heeft het syndroom van Leigh en viert op 7 april als het tegenzit haar laatste verjaardag. Haar ouders roepen om hun dochter zoveel mogelijk kaarten toe te sturen. 

Kinderen die lijden aan het syndroom van Leigh, een stofwisselingsziekte waarbij hersencellen beschadigd raken, worden tussen de vijf en acht jaar oud. Dat is helaas ook de levensverwachting van de kleine Chloë. Haar ouders Arno en Jeanine willen hun dochtertje graag in het zonnetje zetten.

”We willen haar zo graag laten glunderen en een lach op haar gezicht toveren”, zo vertelt Arno aan Hart van Nederland.  Beide ouders roepen iedereen daarom op om Chloë een verjaardagskaart te sturen. Het moeten er zoveel worden dat de gehele brievenbus vol komt te zitten.

Broertje heeft hetzelfde syndroom

Arno en Jeanine hebben nog een zoontje, Jason, met het syndroom van Leigh. Twee jaar geleden hebben ze voor zijn vierde verjaardag dezelfde actie opgezet. Hij ontving toen maar liefst 7.000 kaarten, maar ook heliumballonnen, knuffels en veel andere cadeaus.

Wil jij een kaartje sturen aan Chloë? Het adres is: Eerste Kruisdiep OZ 39, 7831BB Nieuw-Weerdinge. Alvast bedankt ❤️

Scroll naar boven