Chirurgen verwijderen 27 contactlenzen uit het oog van een vrouw

Oogartsen in Solihull Hospital, in de buurt van Birmingham, Engeland wisten niet wat ze meemaakten toen ze een patient behandelden.

Dokters die in november een 67-jarige vrouw behandelden voor een staaroperatie ontdekten een “blauwachtige massa” in één van haar ogen. Dit bleek in werkelijkheid 17 contactlenzen te zijn die waren samengevoegd, volgens een rapport dat in het British Medical Journal werd gepubliceerd.

De vrouw meldde ongemak bij haar oog, maar dacht dat het vanwege droogheid en ouderdom was, volgens Optometry Today.

Hoe erg het ook klinkt om 17 lenzen aan elkaar te laten kleven, vertelde specialist in opleiding Rupal Morjaria aan de website dat artsen uiteindelijk nog eens 10 afzonderlijke contactlenzen in hetzelfde oog vonden. Alle lenzen waren maandelijkse wegwerplenzen die de vrouw was vergeten, meldde Optometry Today.

“We waren echt verrast dat de patiënt het niet opmerkte omdat het nogal wat irritatie had veroorzaakt terwijl het daar zat,” zei Morjaria.

De operatie werd uitgesteld na de ontdekking om een ​​verhoogd risico op ooginfectie als gevolg van de bacteriën van de patiënt te voorkomen.

Verbazingwekkend genoeg was er geen duidelijke infectie in het oog. De vrouw had al 35 jaar maandelijks contactlenzen voor eenmalig gebruik gedragen, aldus NPR.com.

Een arts reageerde op het artikel in het British Medical Journal dat “je je wel afvraagt ​​of het onderzoek van de verwijzende arts wel degelijk en volledig is!”

Bron: Huffpost

Laat een reactie achter

Scroll naar boven