China helemaal wappie door record aantal besmettingen: “Hel op aarde”

Shanghai zit volledig op slot door coronavirus

Chinezen neemt geen halve maatregelen tegen het indammen van het coronavirus. Het land registreerde gisteren 20.472 nieuwe omikron-besmettingen. Hoewel het overgrote deel van de mensen nergens last van heeft, is de regering compleet paranoïde geworden.

Gevangenis

Meer dan 80 procent van de infecties zijn vastgesteld in Shanghai. Alle 26 miljoen inwoners zitten sinds vorige week in lockdown.

Een lockdown in China is ook écht een lockdown. Niemand mag zijn of haar huis in of uit. Om flatgebouwen zijn zelfs kettingsloten gedaan, zodat niemand kan ‘ontsnappen’. Daarnaast patrouilleren beveiligers om ongehoorzamen over te leveren aan de politie.

Men mag eens per 48 uur naar buiten, om te testen. Buurtbewoners die aan de beurt zijn, worden omgeroepen via een luidspreker. Buiten wacht een testteam hen op. Direct na de wattenstaaf-check wordt ieder gesommeerd naar binnen te gaan.

Volgens RTL Nieuws correspondent Roland Smid groeit de onvrede onder de bevolking. Frustratie uiten lukt niet echt, want “kritische posts worden vrijwel direct verwijderd.”

Eten verkrijgen wordt probleem

Smid is bezorgd over de voedselvoorziening in het land. “De applicatie waarmee je eten kunt bestellen, werkt niet meer”, aldus de correspondent. “Mensen kunnen gewoon bijna niets krijgen. Eén keer is er een gratis voedselpakketje uitgedeeld, maar dat is lang niet genoeg

“Onze koelkast begint leeg te raken. We kunnen wel via apps van supermarkten dingen bestellen, maar alleen op bepaalde momenten. En dan zijn er maar een paar producten. Die proberen we dan maar te bestellen.”

Geen licht aan het einde van de tunnel

De correspondent ziet voorlopig nog geen licht aan het einde van de tunnel. China zal het strenge beleid niet loslaten, dat zou veel te veel gezichtsverlies betekenen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven