Chauffeur truckdrama Nieuw-Beijerland voelt zich vooral slachtoffer

Breaking: Drugs aangetroffen in bloed chauffeur truckongeluk Nieuw-Beijerland

De vrachtwagenchauffeur uit Spanje die met zijn truck de dijk is afgereden in Nieuw-Beijerland, voelt zich ook slachtoffer. De man veroorzaakte zeven doden, waaronder een ongeboren baby, maar maakt zich vooral druk dat hij tijdelijk niet kan werken.

Tegen de Spaanse nieuwswebsite El Español zegt Juan (45) niets te verbergen te hebben en onschuldig te zijn. ”Ik ben slachtoffer, ik had dood kunnen zijn.”

Rechtszaak in vrijheid

Juan wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij het ongeluk dat aan zeven mensen het leven kostte. De rechter vindt het echter niet nodig dat de chauffeur tot aan zijn rechtszaak in hechtenis blijft zitten. Daarom mag Juan zijn zaak thuis afwachten.

En thuis is Spanje voor Juan. Hij is op dit moment in zijn thuisland in gezelschap van zijn vrouw en twee dochters. ”Ik kreeg een epileptische aanval”, vertelt hij aan de telefoon tegen de journalist van El Español. “Ik herinner me niets van wat er is gebeurd”, vervolgt hij hulpeloos. “Ik herinner me het niet meer.”

Epilepsie

Maar iemand die lijdt aan epilepsie, mag helemaal geen vrachtwagen besturen. Waarom Juan dat dan wel heeft gedaan, wordt niet besproke in het interview.

De advocaat van Juan liet eerder weten dat zijn cliënt ”al jarenlang” geen epileptische aanval heeft gehad, maar dat hij daar nog wél medicijnen voor gebruikt. Als dat inderdaad zo is, dan heeft Juan de wet overtreden en had hij dus nooit achter het stuur van een vrachtwagen mogen zitten.

Zorgen over toekomst

Maar de chauffeur voelt zich ondanks zeven doden vooral zelf slachtoffer. ””Ik heb twee kinderen, ik moet ze natuurlijk onderhouden en ik kan nu niet werken. Ik heb geen rijbewijs meer, en zal die waarschijnlijk ook nooit meer hebben”, zo jammert Juan.

Hij wil eigenlijk ook niet meer achter het stuur kruipen, ongeacht de uitkomst van de strafzaak. ”Ik denk er niet aan om ooit weer in een vrachtwagen te stappen, ook al krijg ik mijn rijbewijs terug.”

Scroll naar boven