Charlotte krijgt 8 snelheidsboetes binnen een week en is boos op de politie

Dominic (50) wordt 8 keer geflitst binnen een week: ''Ik ga niet betalen''

De Belgische Charlotte Nayaert uit Gistel heeft op één dag maar liefst 8! snelheidsboetes binnengekregen en daar is ze niet blij mee. De wegpiraat kreeg de bekeuringen tussen 16 en 22 januari, maar vindt dat ze geen kans krijgt om haar rijgedrag te verbeteren.

8 keer gepakt

Charlotte baat samen met haar partner Bart een horecazaak uit in Oudenburg. Sinds 13 januari zijn er trajectcontroles op het grondgebied van Oudenburg en de vrouw is dus al 8 keer gepakt vanwege te hard rijden. Charlotte vindt het allemaal niet eerlijk.

”Ik weet hoe snel je er mag rijden, maar hoe snel gebeurt het niet dat je enkele kilometers per uur boven de toegestande snelheid zit? De boetes zijn dan ook allemaal het minimum van 63 euro, met uitzondering van een boete, die maar liefst 118 euro bedraagt.

Charlotte krijgt 8 snelheidsboetes binnen een week en is boos op de politie

Geef mensen een kans

Dat Charlotte een boete krijgt omdat ze te snel reed, vindt ze terecht, alleen vindt ze het niet kunnen dat die allemaal op dezelfde dag werden verstuurd. ”Mensen krijgen op deze manier de kans niet om hun rijgedrag aan te passen”, vindt ze.

Charlotte had liever gezien dat de federale politie wat meer rekening met haar zou houden. Als ze eerst een boete thuis zou krijgen, zou ze de kans hebben gekregen haar rijgedrag aan te passen. Charlotte denkt dat de politie bewust wacht om zodoende veel boetes in een keer te kunnen versturen.

Burgemeester kan oren niet geloven

De klachten van Charlotte worden bij de burgemeester van Oudenburg met verbazing ontvangen. ”Ik snap dat je schrikt wanneer je 8 boetes krijgt, maar we hebben ruimschoots van tevoren aangekondigd dat er trajectcontroles per 13 januari zouden komen.

”Bovendien rijd je zelf te hard, dat doet niemand anders. Maar acht boetes, dat is wel veel” aldus burgemeester Anthony Dumarey.

Scroll naar boven