Chantal heeft een verstopte wc en moet 3.000 euro ‘aanbetalen’ van onbekende loodgieter

Chantal heeft een verstopte wc en moet 3.000 euro 'aanbetalen' van onbekende loodgieter

Het komt steeds vaker voor dat mensen in de slimme trucjes trappen van malafide loodgieters. Iemand die er ook is ingetrapt, is Chantal Couwenbergs uit Maastricht.

Twee maanden geleden maakte een ‘loodgietersbedrijf’ haar meer dan 3.000 euro afhandig. Ze stapte naar de p0litie, maar die kan haar niet helpen.

Door haar verhaal te delen bij Hart van Nederland, hoopt de Limburgse dat andere mensen niet zal overkomen waar zij is ingetuind.

Verstopte wc

Chantal had een verstopte wc en schakelde daarom een loodgieter in. Ze betaalde het bedrag, maar er werd helemaal niets opgelost.

Er was een lekkage bij het toilet en de pot was al wat ouder. Ze wilde dus meteen een nieuwe. Op internet zocht ze daarom naar een loodgieter.

”Ik heb een van de eerste advertenties aangeklikt. De website sprak me wel aan.” Ze belt het bedrijf en ‘s-avonds staan de medewerkers op de stoep.

Rommelen

Met twee man wordt er eventjes aan het toilet ‘gerommeld’. Chantal is blij: ”Ze waren erg vriendelijk en kwamen ook heel erg professioneel over. Ik had het gevoel dat ze mij graag wilden helpen.”

Aanbetaling

Na anderhalf uur rommelen stoppen de twee ‘harde werkers’ er plotseling mee. Ze melden dat er een vervolgafspraak nodig is en vragen Chantal een aanbetaling te doen van 2.000 euro.

Chantal stelt geen enkele kritische vraag en maakt het geld over. Een dag later krijgt ze opnieuw een belletje van het bedrijf.

Er is nog 1.000 euro nodig. Ze hoeft dan geen voorrijkosten te betalen, zo wordt haar op de mouw gespeld. Chantal wil dat in eerste instantie niet doen.

Maar na een tijdje malen doet ze het. En dan blijft het stil. “Echt gênant”, blikt ze terug op de oplichting. “Ik had een plank voor mijn kop.”

P0litie doet niks

Chantal is daarna naar de p0litie gestapt. Die wil haar niet helpen. ”In eerste instantie wilden ze de aangifte niet opnemen.”

”Ze vonden het dom dat ik dit had gedaan en hadden niet veel tijd. Ik ben met schaamte weggegaan.” Chantal is boos op de p0litie, hun lakse houding irriteert haar.

”Er zijn zoveel bewijzen waar ze iets mee zouden kunnen doen. Zo wordt het 0plichters wel heel erg makkelijk gemaakt”, zo zegt ze.

Eigen verantwoordelijkheid

Hart van Nederland heeft de p0litie gevraagd om een reactie. Zij stellen dat de verantwoordelijkheid in deze gedeeltelijk ook bij de burger ligt.

”Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo”, aldus een woordvoerder van de p0litie. Let dus goed op 😉

Scroll naar boven