Chantal (57) rouwt om haar overleden moeder, komt bij de erfenis achter duister geheim

Chantal (57) rouwt om haar overleden moeder, komt bij de erfenis achter duister geheim

Een erfenis kan bestaan uit geld, onroerend goed of spullen. Er kan echter ook iets heel anders worden nagelaten: torenhoge schulden. Voor de erfgenaam is dat niet bepaald prettig. Diegene zit vaak al in een zwaar rouwproces en moet dan ook nog dealen met de problemen van de overledene. Chantal (57) uit Breda weet er alles van.

Moeder

“Mijn moeder was erg flamboyant en stond altijd in het middelpunt van de aandacht. Ze had veel lieve mensen om zich heen maar was altijd de hort op. Na de scheiding met mijn vader verergerde dat enorm.”

“Ze ging naar allerlei luxe oorden. Dan ging ze op wintersport naar Zwitserland en dan zat ze weer drie weken in Bali. Werken deed ze niet.”

Achteraf had Chantal het kunnen weten. Alle seinen stonden op rood. “Als ze me weer eens een foto stuurde van waar ze nu weer uithing, lachte ik erom en legde mijn telefoon vervolgens weg.”

Overleden

Alles veranderde toen Chantal drie jaar geleden een telefoontje ontving. Een vriendin van haar moeder belde en deelde mede dat haar moeder was overleden bij een ernstig auto-ongeluk in België.

Chantal komt in een rollercoaster terecht en wordt geconfronteerd met de uitgaven van haar moeder. Het is een ramp. “Ze had meerdere creditcards die allemaal in de min stonden, ze had een schuld bij haar telefoonprovider en betaalde jarenlang geen belasting. Ze is overal onderuit gekomen doordat ze nergens stond ingeschreven.”

Erfenis

Chantal komt voor een keuze te staan. Ze wil graag persoonlijke spullen hebben, maar dat kan alleen als ze de erfenis accepteert. Daarmee krijgt ze de schulden er ook bij. “Als ik die zou accepteren zou ik failliet gaan. Ik ben ontzettend kwaad geweest op mijn moeder.”

“Ze had me kunnen vertellen hoe de vork in de steel zit. Dan had ik haar kunnen helpen. Nu heb ik niets van haar, behalve herinneringen.”

Scroll naar boven