Cees (76) won de loterij maar is doodongelukkig

Cees (76) won de loterij maar is doodongelukkig

De 76-jarige Cees uit Heemskerk is sinds 1 januari dit jaar multimiljonair. Op die datum won hij de loterij en een schitterend bedrag van exact 2.804.761 euro.

Eerder schreven wij al over Cees, die daags na zijn winst al aangaf dat hij liever niet gewonnen zou hebben. Inmiddels zijn we vier maanden verder en geeft hij een interview aan De Telegraaf.

Niet gelukkig

Desondanks is de zeventiger verre van gelukkig met zijn miljonairsleven. ”Eerlijk, het is het allemaal niet waard geweest”, zo zegt hij tegen De Telegraaf.

Geld is momenteel geen enkel probleem meer voor Cees. Hij heeft een mooie blauwe Mercedes gekocht die staat op zijn fonkelnieuwe versteende oprit. Ook de badkamer in zijn (huur)woning is compleet vernieuwd en binnenkort komt er ook nog een nieuwe keuken.

Sinds de Heemskerker de loterij won, is alles mogelijk. Behalve geluk. Dat is namelijk niet te koop, zo heeft Cees inmiddels ervaren.

Hij heeft dan ook totaal geen gevoel van weelde. ”Als ik van tevoren wist wat ik er deze maanden nog meer bij zou krijgen, dan hadden ze het lot in een donker gat mogen steken.”

Postcodekanjer

Samen met De Telegraaf blikt Cees nog even terug op 1 januari. De zeer bekende rode truck van de Postcodeloterij dendert door Heemskerk. De Postcodekanjer van 58,9 miljoen euro wordt hier verdeeld.

Ineens hoort Cees dat er op de deur gebonkt wordt. Het zijn mensen van de Postloterij die hem vertellen dat hij er rekening mee moet houden dat hij veel geld gewonnen heeft.

”Ik hoor het aan, loop terug de huiskamer in en zak ter plekke door mijn benen. De ambulance moest me komen halen”, zo zegt Cees. Het werd hem allemaal even te veel.

Vrouw

Dat is ook niet zo gek, want in oktober vorig jaar verliest hij zijn vrouw. Na meer dan 51 jaar huwelijk moet hij het moment helemaal alleen vieren.

Cees (76) won de loterij maar is doodongelukkig

Toch laat hij zich ’s avonds onderdompelen met confetti. Zijn buurman Leo, die ook net zijn vrouw verloren is, zit ernaast. De gouden enveloppe die hij openmaakt, bevat een cheque met daarop een bedrag van meer dan 2,8 miljoen euro. Cees stamelt dat hij graag een nieuwe fotocamera wil.

”Na het winnen van de prijs bracht het me ook een gevoel van boosheid. En een gevoel van leegte. ’Waarom nu?’, dacht ik. Wat had ik er graag met haar van willen genieten.”

Aandacht

Cees kan niet wennen aan de aandacht die hij al maanen krijgt. ”Mensen lopen de deur plat. Oude buren bellen hier aan en ik wist niet eens dat ze ooit naast me hebben gewoond. Dat zou dan ergens in de jaren zeventig geweest moeten zijn.”

”Ze waren niet weg te krijgen. Achter mijn huis zit een hofje met woningen. Ik vermoed dat iedereen, op een bewoner na, allemaal aan mijn deur zijn gekomen. Iedereen wil wat van je.”

Liefdesbrieven

En daar stopt het niet. Er blijken nog veel meer kapers op de kust. Cees ontvangt ook liefdesbrieven van vrouwen die met hem op vakantie willen, of met hem willen daten. ”Wat moet ik er allemaal mee? Ook mensen die vragen of ik iets voor hun kinderen kan betekenen.”

Een week geleden stond er ineens een man voor de deur. ”Hij stelde zich voor als een voormalig ploeggenoot van het team van de Hoogovens. Met hem zou ik op mijn tweeëntwintigste gevoetbald hebben. Dat is dus 54 jaar geleden.. Of we samen even konden bijpraten. Hij heeft hier een uur zitten kletsen.”

De eerste maand was het complete chaos, nu is het iets rustiger. ”Iedereen wil wat van je. Ze willen ineens weten hoe het met je gaat, op hopen geld van je te krijgen.”

”Mijn leven word er niet gelukkiger op. Het voelt leeg, dat is het.”

Begeleiding

Sinds de Heemskerker miljonair is, heeft hij een zogeheten ‘winnaarsbegeleider van de Postcodeloterij. Daar is Cees enorm blij mee. ”Ze helpen me en nemen ook de post afkomstig van vreemden uit handen.”

Liever niet gewonnen

”Van mij had die prijs niet gehoeven”, zo kijkt hij terug. ”Ik had mijn pensioen, daar zou ik het ook prima mee redden. En de dingen doen die ik graag wil doen.”

”Bovendien krijg ik met het geld mijn lieve Jetty niet terug, dat verdriet blijft tocg overheersen.” Hij denkt er aan om zijn koffers te pakken en te vertrekken. ”Mocht dat zo zijn, dan kunnen nieuwe huurders zich opmaken voor een schitterende huurwoning.”

Cees in één klap miljonair dankzij Postcode Loterij, maar blij is hij niet

 

Scroll naar boven