CDA wil leeftijdsgrens voor fastfood: ”Net zoals bij alcohol en tabak”

CDA wil leeftijdsgrens voor fastfood: net zoals met alcohol en tabak

Het wetenschappelijk bureau van het CDA lijkt het een prima plan als er voor het kopen van fastfood een minimumleeftijd gaat gelden. Zo’n leeftijdsgrens ”vergelijkbaar met die voor de aanschaf van alcohol en tabak” zou kunnen helpen om een ”gezonde generatie” op te voeden.

Dat meldt de partij als conclusie van een zelfuitgevoerd onderzoek. Het Wetenschappijk Instituut van het CDA denkt dat kinderen met een leeftijdsgrens al op jonge leeftijd vertrouwd zullen raken met het zorgen voor zichzelf en een gezonde leefstijl. Invloedrijke instanties zoals consultatiebureaus en scholen kunnen kinderen vervolgens helpen op het juiste pad te blijven.

Kinderen moeten goede voorbeeld gaan geven

Het rapport, in handen van Trouw, stelt dat gezondere kinderen als het ware het goede voorbeeld geven aan de rest van het gezin – en de rest van de samenleving.

Het CDA denkt dat er bijvoorbeeld afspraken gemaakt kunnen worden met verkopers en producten van ongezond eten, maar denkt dus ook dat het aanscherpen van regels -zoals een minimumleeftijd op fastfood bijdraagt kan helpen om de jeugd gezonder te maken. In het onderzoek staat overigens niet uitgewerkt hoe oud je moet zijn om bijvoorbeeld patat te mogen kopen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven