Casey (34) is een man met een maatje meer: ”Ik blijf eten tot ik eraan onderdoor ga”

Casey (34) is een man met een maatje meer: ''Ik blijf eten tot ik eraan onderdoor ga''

De Amerikaanse Casey (34) omschrijft zichzelf als ‘een man met een maatje meer’. Casey vult zijn dagen met het spelen van computerspelletjes en naar de koelkast waggelen. Moeite met zijn overgewicht heeft hij niet. Sterker nog: het is allemaal de schuld van zijn vader.

In de televisieserie My 3000-lb Family vertelt Casey over zijn leven. Dat hij eigenlijk niet heeft. ”Een normale dag voor mij is om 12.00 uur opstaan, iets te eten pakken en daarna de hele dag videogames spelen.”

”Niet zoveel activiteit. Gamen doe ik naakt. Het is heet in Georgia en mijn kleren passen me niet meer. In de virtuele wereld kan ik ontsnappen. Niemand kan me zien. Ik voel me er veilig.”

Eten bestellen

”Ik had nooit gedacht ik op 34-jarige leeftijd bij mijn vader zou wonen, geen werk heb, geen geld heb en de hele dag achter mijn Playstation zit.”

”Als ik kind was ik al fors.  Toen ik in mijn tienerjaren een bijbaantje had in een restaurant, begon ik steeds dikker te worden. Op gegeven moment werd het te moeilijk om te gaan werken.”

”Omdat ik geen werk meer had, heeft mijn moeder me eruit getrapt. Toen ben ik bij mijn vader gaan wonen. Ik werd alleen nog maar gelukkig van eten.

Casey (34) is een man met een maatje meer: ''Ik blijf eten tot ik eraan onderdoor ga''

”Ik liet mijn vader vanalles bestellen. Gefrituurde kip, pizza’s, patat en hamburgers. Alles wat ik wilde hebben, bestelde hij. Zo is alles uit de hand gelopen. Het is eigenlijk zijn schuld, vind ik.”

Zoon gelukkig maken

Casey’s vader Danny komt ook aan het woord. Hij komt aanwandelen met een zak McDonald’s. ”Ik heb hem vaak verteld dat hij moet stoppen met eten.”

”Maar aan de andere kant: hij is mijn zoon. Ik houd van hem en wil hem gelukkig maken. Als hij blij wordt van hamburgers, dan haal ik dat voor hem.”

”Hij moet zelf verantwoordelijkheid nemen. Hij is 34 jaar jaar oud, ik kan niet zijn hele leven lang zijn hand vasthouden. Hij is inmiddels volwassen.”

Eten tot ik sterf

Casey vindt het allang niet meer leuk dat hij dik is. Maar wil hij er iets aan doen? ”Ik zou wel willen, maar het is heel moeilijk. Ik denk dat ik blijf eten tot mijn hart ermee stopt.

”Ik zou wel een operatie kunnen nemen, zoals een maagband. Maar daar ben ik erg bang voor. Dat is niks voor mij. Toch zou ik graag een ander leven willen.”

"I
Scroll naar boven