Kunstenaar maakt ‘anatomisch correcte’ versies van 5 iconische figuren

cartoon tekening

Een Braziliaanse kunstenaar heeft zich ondergedompeld in de wereld van cartoons. Hij heeft een aantal geweldige tekeningen gemaakt die de skeletten van verschillende personages uit tekenfilms in al hun anatomisch glorie laten zien.

Cartoon tekening

Glorie is misschien niet het juiste woord… Waarschijnlijk zullen enkelen van jullie hier vanavond nachtmerries over krijgen. Toch vonden wij het erg interessant. De 46-jarige kunstenaar Luis Rogério Faria Rosa heeft enkele van ’s werelds populairste personages uit opnieuw uitgevonden (een soort van).

Voor elke te grote voortand en misvormd hoofd die we als vanzelfsprekend beschouwden, heeft hij de ietwat grimmige realiteit van blootgelegd. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd hoe de schedel van Stewie Griffin uit Family Guy eruit zou kunnen zien, of Timmy met de gigantische tanden uit de bekende animatieserie Fairly Odd Parents?

1. Als eerste is daar Fred Flintstone uit The Flintstones.

cartoon tekening
Bron: Luis Rogério Faria Rosa

Hij is waarschijnlijk een van de meest normaal uitziende van het stel. Hij leefde natuurlijk ook in de prehistorie, dus we mogen hopen dat hij er wat meer uitziet als een Neanderthaler.

2. Zoals we al zeiden, is er absoluut niets normaal aan de grootte van Stewie Griffin uit het hoofd van Family Guy. We herkennen allemaal de vorm van een rugbybal. Zo ziet hij er dus uit als je hem onder een röntgenapparaat zou leggen.

cartoon tekening
Bron: Luis Rogério Faria Rosa

3. Timmy Turner uit Fairly Odd Parents is degene met die gigantische voortanden.

cartoon tekening
Bron: Luis Rogério Faria Rosa

4. De geliefde South Park-ster Eric Cartman is een andere die dezelfde behandeling krijgt. Zijn gedrongen, bolvormige skelet is genoeg om iemand van de bank te krijgen en een paar oefeningen te doen.

cartoon tekening
Bron: Luis Rogério Faria Rosa

5. Vreemd genoeg is Bart Simpson een van de meer normale die Luis hier heeft geserveerd, maar dan heeft hij maar vier vingers en nog een enorme schedel.

cartoon tekening
Bron: Luis Rogério Faria Rosa

Deze cartoon tekeningen zijn erg vreemd om te zien, en als je het eenmaal hebt gezien, is het moeilijk om het te vergeten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven