Caroline van der Plas maakt verdrietig nieuws bekend

Caroline van der Plas deelt zorgwekkend nieuws

Caroline van der Plas, de lijsttrekker van de BoerenBurgerBeweging, wordt met de dood bedreigd. Het is zo heftig dat ze zaterdag niet aanwezig zal zijn bij het boerenprotest, omdat ze vreest voor haar veiligheid. Dat heeft ze gisteren bij Vandaag Inside bekendgemaakt.

”De laatste weken is het heel onrustig. Dat wil niet zeggen dat ik denk: ik sta op een podium en wordt doodgeschoten. Maar het overzicht mist voor me. Ik weet niet precies wie daar allemaal zijn.”

Ze vervolgt: ”Ik heb twee zoons van 23 en 28. Die willen hun moeder graag houden. Mijn moeder wil haar dochter nog graag houden. Ik wil nog een tijdje mee. Ik zeg niet dat er een aanslag komt, maar het is zodanig onrustig dat ik het niet ga doen.”

Pistool

Volgens Van der Plas is de samenleving in Nederland enorm onrustig. ”Mensen worden steeds bozer. Er zijn mensen zodanig boos op mij, er worden allemaal verhalen verspreid. Waar ik allemaal van ben en door wie ik wordt betaald. Ik zeg niet dat er iemand met een pistool staat. Maar het kan zo zijn dat iemand er zo van overtuigd is dat ik het kwaad ben dat die denkt: Nu ga ik het doen. Dat risico wil ik niet lopen.”

Caroline van der Plas dit weekend niet naar boerenprotest vanwege dreiging | VANDAAG INSIDE

 

Scroll naar boven