Caroline reageert exclusief op het verhaal over haar ex-man

Caroline van der Plas kwam eergisteren in het nieuws, nadat Yvonne Coldeweijer enkele onthullingen had gedaan over de situatie met haar ex-man.

Leven zuur gemaakt

Caroline zou haar kinderen al meer dan twintig jaar weghouden van hun vader. Volgens Coldeweijer zou dat geschieden op basis van haar ego.

Ze zou het haar ex-man op alle mogelijke manieren moeilijk hebben gemaakt om zijn twee zoons te zien. Zo zou ze zich niet aan de regeling hebben willen houden.

Caroline

De vader van de kinderen reed daardoor soms honderd kilometer, om zijn zoons vervolgens niet mee te kregen. Als we onze juicekoningin mogen geloven heeft Van der Plas het leven van haar ex-man zuur gemaakt.

Caroline

Boek

Maar er is meer, want de vader van kinderen Dennis Grippeling, haalt in zijn boek ongenadig hard uit naar Caroline. Maar ook over Van der Plas komt er een boek.

Op korte termijn zal ‘Met de trekker naar de macht’ verschijnen. Schrijfster en journalist Marcia Nieuwenhuis volgde BBB-lijstrekker Caroline intensief.

Ook sprak ze met de personen die belangrijk zijn in haar leven. Dat gaat om familie, vrienden en andere BBB’ers. Ze was bij campagnes, keek naar debatten en ploos haar Twitter uit.

Schrikken

Volgens Özcan Akyol zullen lezers vooral schrikken van een passage uit het boek. Marcia heeft namelijk ook de ex-man van Caroline gesproken.

In 2001 gingen Van der Plas en Grippeling uit elkaar. Volgens Dennis heeft Caroline tussen 2001 en 2010 er structureel alles aan gedaan om de band tussen hem en zijn kinderen te verslechteren.

‘Komt niet overeen’

En nu komt het, want Caroline heeft besloten om te reageren op alle ophef. Hoewel Nieuwenhuis heel erg close is met Van der Plas, beweert de fractievoorzitter nu dat wat de schrijfster in het boek heeft gezet ‘niet overeenkomt met de werkelijkheid van ons’.

Oftewel: Van der Plas gaat er fel tegenin. Dat is op zijn minst opmerkelijk. Heel erg opmerkelijk. De BBB-lijsttrekker voegt daaraan toe: ”Dit hoofdstuk hebben we (en niet zonder reden) 13 jaar geleden afgesloten.”

”Wij hebben er zelf voor gekozen geen contact meer te willen met onze vader/ex-man. Dat bracht veel rust in ons leven”, zo zegt ze.

Respecteren

Ook heeft Caroline contact opgenomen met schrijfster Nieuwenhuis. ”Wij hebben haar in een 2,5 uur durend gesprek om dit deel van ons leven te laten rusten.”

”Zij heeft deze uitdrukkelijke wens niet gerespecteerd. Wij vragen alle anderen de rust die wij hadden in ons leven nu wel te respecteren.”

”Verder willen we het hier graag bij laten en verder gaan met ons leven”, aldus Caroline, Ryan en Kyle.” Maarja, respecteren? Heeft de vader van de kinderen geen recht op zijn mening? Ons bekruipt het gevoel dat er iets niet klopt. En dat geldt nu ook voor meer mensen.

Yvonne Coldeweijer komt niet zomaar met onthullingen. Wat is de waarheid? We zullen er ongetwijfeld snel achterkomen…

Scroll naar boven