Carolien (56) bedriegt haar doodzieke man: ”Ik heb niks aan hem”

Carolien

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun leven tussen…de lakens. De 56-jarige Carolien is gefrustreerd in bed. Haar man is al jaren ziek en kan haar niet meer plezieren.

”Van een normale relatie is allang geen sprake meer. Huub gaat steeds verder achteruit. Maar ik ben er ook nog. Ik heb ook behoeftes.”

Ellende

”Huub heeft een zeldzame neurologische aandoening. Geestelijk en lichamelijk gaat hij steeds verder achteruit. Zo’n drie jaar geleden begon de ellende.”

Carolien (56) bedriegt haar doodzieke man: ''Ik heb niks aan hem''

”Toen de diagnose kwam, waren we compleet verslagen. Onze kinderen zijn de deur al uit en ons leven samen zou eindelijk beginnen.”

Carolien besloot zich te focussen op het verzorgen van haar man. ”Hij kwam thuis te zitten en had bij steeds meer zaken hulp nodig. Huub en ik waren niet langer gelijk. Ik zorgde voor hem, en hij was compleet afhankelijk van mij. Daar zat ik niet op te wachten.”

Verpleeghuis

”Inmiddels is hij er zo slecht aan toe, dat ik denk om hem naar een verpleeghuis te brengen. Ik ga er aan onderdoor als ik dit nog langer moet volhouden.”

”De laatste maanden gaat het met mij een stuk beter. Dat komt doordat ik er een vriend bij heb. Ik heb hem ontmoet via een online datingsite.”

”Mijn man weet nergens van en dat vind Leo, mijn minnaar, helemaal prima. Hij zit ook niet te wachten op gezeur. Twee keer per week verwent hij mij omdat Huub het het niet meer kan. ”Bij Leo voel ik me eindelijk weer de Caroline die ik tot drie jaar geleden was.

‘Alsof ik 20 ben’

”Als de zorg voor Huub me te veel wordt, bel ik Leo. Dan trek ik een stout pakje aan en race ik naar hem toe. Met Leo is alles zo fijn. We doen het alsof ik weer twintig ben. We beminnen elkaar als verliefde pubers.”

Carolien
#image_title

”Soms voel ik me wel schuldig. Als ik bevredigd in de armen van Leo lig en ik heb Huub opgezadeld met een verpleegkundige, dan is dat geen fijn gevoel.”

”Ik troost mezelf met de gedachte dat Huub het prima had gevonden als het andersom geweest zou zijn. Ik woon nog wel met Huub, maar in gedachte ben ik bij Leo.”

Verlies

Carolien heeft met Leo al afspraken gemaakt over hun relatie wanneer Huub komt te 0verlijden. ”Dan gaan we samen verder, want ik ben gek op hem.”

”Ik had dit graag met Huub gehad, want ik houd van hem. Maar aan de andere kant heb ik ook behoeftes en als Huub me niet kan beminnen, zoek ik het ergens anders.”

Scroll naar boven