Carnavals-omaatje uit Oeteldonk mept agent met een trompet (beelden)

Carnavals-omaatje uit Oeteldonk mept agent met een trompet (beelden)

Eergisteren kwamen Limburgers en Brabanders weer massaal naar buiten voor de elfde van de elfde alias: de aftrap van het carnavalsseizoen. Niet alleen de feestvierders zelf kruipen uit hun krochten, ook allerlei mensen met tuba’s en trompetten mogen weer los.

Carnaval

De mensen ‘boven de rivieren’ vinden er doorgaans weinig aan, al die verkleedpartijtjes en dat gebral, maar in de zuidelijke provincies kan er niets tegen carnaval op.

Plaatsnamen heten dan ook ineens anders. Zo noemen ze ‘s-Hertogenbosch tijdens carnaval ‘Oeteldonk’. Het feest is vooral een legitiem excuus om jezelf klem te zuipen. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

En zoals je dat wel vaker ziet, is helaas niet iedereen opgewassen tegen de drank. Mensen gaan zich er raar door gedragen en dat loopt soms niet goed af.

Trompet

Eén carnavalsvereniging is de festiviteiten in elk geval prima begonnen. De mannen en vrouwen van een blaasorkest wisten het al snel aan de stok te krijgen met de p0litie.

Op beelden die massaal over internet rollen is te zien hoe dienders hun uiterste best doen om een dronkenlap in de boeien te slaan.

Dat pikken de trompetteraars en tuba-bespelers niet. Ineens komt er een boos omaatje aangewandeld. die met haar trompet kiezelhard op de kanis van een agent in begint te meppen.

Het is dat die zo verstandig is geweest om een helm te dragen, want anders was het heel anders afgelopen. De vrouw is direct aangehouden.

Onderstaand de beelden:

Scroll naar boven