Carmen (55) is financieel afhankelijk van haar man, wordt nu ingeruild voor jonger exemplaar

Carmen (55) is afhankelijk van haar rijke man, wordt nu ingewisseld voor jonger exemplaar

De 55-jarige Carmen hoeft in tegenstelling tot veel anderen niet lang te zoeken naar werkervaring bij het opstellen van haar cv. De laatste baan dateert namelijk uit 1991. Maar nu lijkt het erop dat Carmen toch wel weer aan de slag wil.

Designerkleding

Zelf solliciteren blijkt moeilijk en dus klopt Carmen aan bij Anne-Marije Buckens (34), die een bedrijf heeft waarmee ze 50-plussers aan het werk helpt.

Carmen maakt geen beste indruk, want ze komt al meteen te laat. ”Ik bel je vanuit de Porsche, ik ben tien minuten later.” Wanneer ze uiteindelijk dertig minuter later volledig in designerkleding arriveert, gooit ze haar Dior-tas op tafel en zet haar Chanel-bril op.

Carmen (55) is afhankelijk van haar rijke man, maar wordt nu ingewisseld voor jonger exemplaar

Dan pakt Carmen een krokodillenleren mapje met haar cv. Aan studies ontbreekt het haar niet. Ze heeft psychologie, maar ook rechten en kunstgeschiedenis gestudeerd. Helaas heeft ze niets afgemaakt. Er staat maar een baantje op haar cv. Van 1987 tot 1991 fungeerde ze als managementassistent.

Rijke Bernard

Carmen ontmoette haar man Bernard in 1990, die van goede huize is. De man werkte als chirurg en was daarna ook nog bestuurder in de zorg.

”We erfden het familielandgoed en- vermogen. Geld was er in overvloed en Bernard vond het fijner als ik thuisbleef bij de kinderen. Een werkende vrouw was voor de armen. Tot dan toe dacht ik dat een werkende vrouw stond voor emancipatie en onafhankelijkheid.”

Bernard gaat ervandoor

Helaas blijkt niets voor altijd, want Bernard wil weg bij Carmen. ”Hij laat mij met lege handen achter. Er zijn veel vrouwen die er een businessmodel van hebben gemaakt om met hun schoonheid rijke mannen te behagen. Ze leven als godinnen in Frankrijk en op Instagram lijkt het allemaal perfect.”

”Het blijkt flinterdun, een zeepbel die op elk moment kan knappen. Schoonheid is vergankelijk en die man wordt met zijn groeiende vermogen alleen maar aantrekkelijker.”

”Ik word gewoon ingewisseld voor een jonger en strakker exemplaar. Nageslacht grootgebracht en hup, nu kan ik gaan”, zo vertelt Carmen.

Hele leven op pauze

Nu ze 55 jaar is, beseft ze dat ze haar leven op pauze heeft gezet voor haar man. ”Ik heb mezelf niet ontwikkeld. Ik heb ook geen betaald werk gedaan, geen opleidingen gevolgd. En nu zoek ik dus een baan.”

Scroll naar boven