Callie (36) won de loterij, maar leeft nu van uitkering

De inmiddels 36-jarige Callie Rogers uit het Verenigd Koninkrijk won als 16-jarig meisje de loterij. Met een bedrag van 1,8 miljoen pond (2,15 miljoen euro), leek ze een zorgeloze toekomst tegemoet te gaan. Helaas is dat anders afgelopen.

Loterij

We horen je denken: hoe kun je als 16-jarig meisje de loterij nu winnen. Wij hebben geen idee over de regels in Engeland maar ze heeft toch echt gewonnen.

Callie (36) won de loterij, maar leeft nu van uitkering

De Britse website Dailystar meldt dat Callie ten tijde van haar winst werkzaam was als winkelmedewerker, waar ze 3,60 pond verdiende per uur.

Dat was in 2003. Je kunt je voorstellen dat wanneer je zo jong bent en zoveel geld hebt, dat je wereld op zijn kop zet. En dat is precies wat er gebeurd is.

‘Niet geluisterd’

”Je bent slechts 16 jaar en hebt zoveel verantwoordelijkheid. Op die leeftijd kun je de beste adviezen krijgen, maar je luistert er gewoon niet naar”, aldus Callie. ”Ik was te jong. Binnen een dag ging ik van een onbezorgde tiener naar een volwassene.”

Alles verbrast

Een gedeelte van Callie’s winst gaf ze uit aan luxe avondjes uit. Ze onderging maar liefst drie borstoperaties en besloot om 500.000 euro te besteden aan merkkleding.

Ze had nog wel geld genoeg om een woning te kopen, maar strooide ook met geld richting familieleden en vrienden. Het ging de verkeerde kant op.

Callie

Eigen leven nemen

Callie zat op gegeven moment in zware depressies en begon met het gebruiken van verboden middelen. Dat zorgde er weer voor dat het nog slechter met haar ging.

Ze begon zich terug te trekken van de mensen om haar heen nadat ze vertrouwensproblemen ontwikkelde, gerelateerd aan haar geld. De vrouw zat zo diep, dat ze geprobeerd heeft om haar eigen leven te nemen. Gelukkig mislukte dat, waardoor ze nog op aarde is.

Vijf jaar geleden was ze te gast bij het Britse televisieprogramma This Morning. Toen was ze nog vrolijk en vertelde ze dat ze ‘blij’ was dat ze al haar geld had opgemaakt.

Bankroet

In 2021 is Callie failliet verklaard. Elke gewonnen cent heeft ze verbrast. Sindsdien probeert ze haar leven op te pakken. Ze is inmiddels moeder van drie kinderen.

Callie is terug naar school gegaan om te studeren, hoewel ze al 36 jaar is. Een van haar kinderen, Blake (6) is getroffen door een hersenverlamming.

”Als ik ergens spijt van heb, is het dat ik geen geld meer heb voor mijn zoon. Hij had het nu goed kunnen gebruiken”, aldus Callie.

Scroll naar boven