Cafetaria’s in grote paniek: Nederland aan vooravond van frikandellencrisis

Cafetaria's in grote paniek: Nederland aan vooravond van frikandellencrisis,

Nederlandse cafetaria’s maken zich op voor een heuse frikandellencrisis. Door personeelstekort kan de lekkere snack nog maar zeer beperkt geleverd worden. Fabrikanten kunnen de zorgen van snackbars niet wegnemen en kunnen derhalve niet vertellen wanneer de problemen opgelost zijn.

‘Verontruste berichten’

Frans van Rooij is directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri. Hij maakt zich ernstig zorgen. “Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel. De frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van het cafetaria.”

Cafetaria's in grote paniek: Nederland aan vooravond van frikandellencrisis,

‘Nu wordt het echt te gek’

Ook Roel Theelen, accountmanager van horecagrossier Bidfood, zag de frikandellencrisis aankomen. Via Bidfood waren ze eind augustus zelfs even niet meer leverbaar. „Nu wordt het wel echt te gek”, zegt Theelen op Frituurwereld, de nieuwsbrief van ProFri. „Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.”

ProFri heeft een gesprek gevraagd met frikandellenfabrikant Van Geloven, maar krijgt nul op het rekest. De directeur van de frikandellentoko stelt in een algemene verklaring dat er veel volume geproduceerd kan worden, ware het niet dat er een gebrek is aan arbeidskrachten.

Scroll naar boven