Buspassagiers weigeren ruimte te maken voor rolstoelgebruiker – dan reageert de buschauffeur op de perfecte wijze..

Om ruimte te maken voor mensen met een handicap in openbare bussen en treinen is voor mij vanzelfsprekend. Het idee om ze de toegang te ontzeggen omdat ik te lui ben om te bewegen is ondenkbaar.

Helaas lijkt niet iedereen diezelfde mening te delen. Elke dag, over de hele wereld, worden mensen met een handicap op de een of andere manier gediscrimineerd.

Nadat ik hoorde wat er gebeurde met rolstoelgebruiker Francois Le Berre in een bus, werd ik woedend van de onwetendheid van de mensen aan boord. Toen ik echter hoorde wat de buschauffeur deed, was mijn geloof in karma perfect hersteld …

Fransman Francois Le Berre lijdt aan MS, een neurologische aandoening die na verloop van tijd het centrale zenuwstelsel aantast. De hevige pijn heeft hem in een rolstoel achtergelaten, maar hij doet zijn best om zich aan te passen aan een nieuw leven als een gehandicapte in de stad Parijs.

Op een dag, toen Francois in de bus stapte, ontwikkelde zich een situatie die een ‘nachtmerriescenario’ roept bij iedereen die getroffen is door een handicap. De passagiers op de bus weigerden plaats voor hem te maken, wat betekende dat Francois niet met zijn rolstoel kon instappen en dus zijn reis niet kon maken.

Reactie van buschauffeur

Gelukkig had de buschauffeur niet dezelfde mindset als de passagiers. Toen hij merkte dat Francois de toegang tot de bus werd ontzegd door de passagiers werd hij furieus.

“Stop! Iedereen uitstappen! “is wat de buschauffeur commandeerde, volgens de Facebook-post van Francois over het incident.

De buschauffeur zorgde er vervolgens voor dat iedereen uit de bus stapte zodat Francois kon instappen. Hij deed dit om hen een les te leren over het rekening houden met anderen die minder valide zijn.

Om zijn punt duidelijk te maken gaf de chauffeur de passagiers de opdracht “wacht op de volgende bus”, zoals in de post van Francois. Hij ging toen verder met zijn route.

Bestuurder gestraft

Verschillende mediabedrijven namen het nieuws op kort nadat de post van Francois begon te circuleren op het internet. De buschauffeur belandde in problemen, omdat hij de regels betreffende buschauffeurspraktijken tijdens zijn dienst had geschonden. Gelukkig heeft hij zijn baan behouden.

Regie Autonome des Transports Parisiens, die het openbaar vervoer in Parijs afhandelt, had het verhaal te horen gekregen en wilde de chauffeur opsporen. Uiteindelijk besloten ze hem echter niet te straffen omdat ze van mening waren dat hij moreel goed heeft gehandeld. Geweldig denken!

Soms hebben degenen die egocentrischer zijn een herinnering nodig over hoe ze anderen moeten behandelen.

Naar mijn mening heeft de wereld meer mensen nodig zoals deze buschauffeur – dapper genoeg om op te komen voor iemand in nood.

Deel dit artikel alsjeblieft om anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Bron: Facebook