Busmaatschappij FlixBus biedt weer vakantiereizen aan naar Oekraïne

Zwaar busongeval: FlixBus met 45 passagiers aan boord knalt tweemaal tegen brugpijler

Het klinkt ongeloofwaardig, maar dat is het zeer zeker niet. Hoewel de oorlog in Oekraïne voortduurt, gaat busmaatschappij FlixBus per vandaag weer reizen aanbieden. Je kunt onder meer naar Kiev, Lviv en nog vijf andere bestemmingen. 

FlixBus meldt op haar website dat meer dan de helft van iedereen die Oekraïne heeft verlaten, graag wil terugkeren. Ook zijn er veel toeristen die het land graag willen bezoeken. Daar helpt de busmaatschappij graag een handje bij door reizen ”veilig, comfortabel en vooral betaalbaar” aan te bieden.

Geïnteresseerden kunnen alvast boeken. Sterker nog, vandaag vertrekt de eerste bus naar Oekraïne. De bus vertrekt vanuit Maastricht naar Kiev, waarbij toeristen moeten overstappen in het Poolse Warschau of in het Tsjechische Praag.

FlixBus biedt weer vakantiereizen aan naar Oekraine

Rijksoverheid: GA ER NIET HEEN

Vanwege de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, besloot FlixBus eerder tijdelijk niet meer te rijden naar het land. Een woordvoerder van het busbedrijf zegt van Oekrainse busmaatschappijen te hebben vernomen dat het momenteel ‘’weer veilig genoeg is’’ om met de bus door het land te rijden.

De Nederlandse Rijksoverheid denkt hier echter anders over. De kleurcode van Oekraïne staat nog steeds op rood. ‘’Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.’’ Toch wensen wij iedereen die dit advies negeert, een hele fijne vakantie toe.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven