Burgerdoden in Oekraïne vermoedelijk in scène gezet

False flag in Oekraïne

Donetsk News Agency bracht gisterochtend naar buiten dat er drie burgerdoden waren gevallen. Er zouden bommen op de weg zijn geplaatst om een commandant van de pro-Russische rebellen aan te vallen. In plaats daarvan zou er een burgerauto over de bommen heen zijn gereden. Nu blijkt uit onderzoek van een journalist met de schuilnaam ‘Glasnost Gone’ echter dat deze aanval hoogstwaarschijnlijk in scène is gezet.

De schade aan de auto

De auto die opgeblazen zou zijn, lijkt kogelgaten te bevatten. Alhoewel de auto geen ruiten meer heeft, is er op foto’s nergens glas te bekennen. Bovendien heeft de auto ook geen nummerplaten. Glasnost Gone vermoedt daarom dat de auto afkomstig is van een autokerkhof.

Lichamen in de auto

Op foto’s is te zien dat de lichamen in de auto flink verbrand zijn. Opvallend is echter ook dat in een van de schedels een rond gat en kaarsrechte snede te zien zijn. Het lijkt er dus op dat er eerder al een autopsie op de lichamen is uitgevoerd. Mogelijk zouden de lichamen afkomstig zijn uit een ziekenhuis na overlijden van de patiënten of de lichamen zijn opgegraven. Mogelijk zou de aanval in scène gezet zijn om te laten zien dat de pro-Russische rebellen nodig zijn om burgers te beschermen tegen militairen.

Het onderzoek van de anonieme journalist kun je hier vinden. Let op, de foto’s op die pagina kunnen schokkend zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven