Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen vraagt aan de overheid of ze het vuurwerk verbod definitief willen invoeren. Tijdens oud en nieuw was er dit jaar een vuurwerkverbod ingevoerd vanwege het coronavirus. Deze jaarwisseling was redelijk goed verlopen en daarom vindt Bruls dit een ideaal moment om een definitief vuurwerkverbod in te voeren.

„De eerste tekenen van het vuurwerkverbod smaken er bij mij naar dat we dit blijven doorzetten”, laat de burgemeester aan Omroep Gelderland weten. „Wat Nijmegen betreft sowieso, maar ik zou zeggen tegen het kabinet: ’Nu echt doorzetten, voor het hele land een vuurwerkverbod’. Ook voor volgend jaar.”

„Over de grote linie hadden we minder incidenten”, zegt Hubert. „Je ziet nu al dat een heleboel mensen zich keurig aan de regels houden. Dus dankzij hen hebben we nu veel minder mensen die naar het ziekenhuis of de huisartsenpost moesten. Dat was natuurlijk ons belangrijkste doel, om te zorgen dat we die zorg zoveel mogelijk konden ontlasten. Het lijkt erop, zeg ik voorzichtig, dat het gelukt is.”

BEKIJK OOK  Vliegtuigmaatschappij betaalt vrouw ruim €2900 om stoel op te geven

Verder liet de burgemeester tegenover Omroep Gelderland weten dat hij het geweld tegen de politie verschrikkelijk vindt want ook dit jaar ging dat niet goed. „Daar kan ik niet aan wennen en daar moeten we streng tegen op blijven treden.”


Like it? Share with your friends!