Bruine plekken op je gazon door huisdieren? Deze supertip verhelpt het!

Bruine plekken op je gazon door huisdieren? Deze supertip verhelpt het!

Iedereen is dol op huisdieren, maar wanneer ze hun behoeftes in de tuin doen is dat minder prettig. Als je bruine vlekken aantreft op je gazon is dat vaak (letterlijk) een boodschap van honden. In dit artikel lees je hoe je hier snel vanaf komt.

Doe-het-zelf-oplossing

Hondenurine zit vol met ammoniak en stikstof. Die combinatie zorgt ervoor dat het gras verbrandt. Hierdoor blijven er dus verkleurde plekken acher in je tuin.

Winkels verkopen middelen die je kunt gebruiken om je gras weer te laten herstellen. Maar ja, die middeltjes kunnen flink in de kosten lopen.

Bruine plekken op je gazon door huisdieren? Deze supertip verhelpt het!

Om die reden zijn we blij te kunnen vermelden dat er een ontzettend simpele doe-het-zelf-oplossing voorhanden is, die je kunt toepassen om bruine plekken voor eeuwig vaarwel te zeggen. Hiermee zorg je er dus voor dat je gras weer gezond wordt en mooi groen van kleur.

Bakpoeder

Wat je nodig hebt is bakpoeder. En niets anders. Dat klinkt ongelooflijk en dat is het gelukkig ook. Wat je moet doen is het volgende:

Meng twee eetlepels bakpoeder met 250 milliliter water en gooi het mengel over de bruine plekken. Wat het bakpoeder doet, is de ammoniak en stikstof neutraliseren.

Dat zorgt er dus voor dat je gras niet verder beschadigd raakt, en zelfs weer gezond wordt. Meer hoef je simpelweg niet te doen.

Natuurlijke oplossing

Heb jij bruine plekken op je gazon? Probeer deze super simpele oplossing, die je ook nog eens kosten bespaart. Iedereen die tuinliefhebber is met huisdieren, adviseren wij dit.

Deel dit bericht op Facebook, zodat meer mensen het kunnen lezen!

Scroll naar boven