Britse tiener sterft aan Corona op dezelfde dag dat ze vaccin zou krijgen: “Het kan iedereen overkomen”

Een Britse tiener uit Engeland is gestorven nadat ze het coronavirus had gekregen. Dit gebeurde op dezelfde dag dat ze gevaccineerd zou worden. 

Positieve test

Jorja Halliday is op dinsdag gestorven in het ziekenhuis. Dit was maar vier dagen nadat ze een positieve PCR-test had gehad. Ze kreeg volgens haar moeder vorig weekend griepachtige symptomen. Toen ze positief was getest ging ze meteen in quarantaine.

De symptomen werden steeds erger en op maandag had ze zoveel last van haar keel dat ze niet meer kon eten. Toen kreeg ze antibiotica. Haar hart bleek dubbel zo hard te slaan dan normaal, toen is besloten om haar op te nemen. Ze legde haar aan kunstmatige beademing maar haar hartslag stabiliseerde niet. Uiteindelijk begaf haar hart het.

Uit eerdere testresultaten bleek dat ze waarschijnlijk myocarditis had, dit is een ontsteking aan het hart die vermoedelijk veroorzaakt is door COVID-19.

Het meisje had volgens de moeder geen onderliggende gezondheidsproblemen. “Ze beseften in het ziekenhuis hoe ernstig het was en stonden toe dat ik haar knuffelde en haar hand vasthield”. “Het is hartverscheurend, want kinderen worden verondersteld om hun ouders te overleven.”

De moeder bedankt het personeel. “dat alles deed”. Ook waarschuwt de moeder dat dit iedereen kan overkomen. “Sommige kinderen doen er een beetje onverschillig over en zeggen dat ze geen Covid-19 kunnen krijgen. Ik wil dat iedereen weet dat het iedereen kan overkomen, op elke leeftijd, op elk moment”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven