Britse Gezondheidsdienst adviseert terugkeer naar afstand houden en mondkapjes

Britse gezondheidsminister adviseert terugkeer naar afstand en mondkapjes

Mensen moeten opnieuw worden aangemoedigd om afstand te houden en gezichtsmaskers te dragen om de zorg te beschermen tegen een nieuwe coronagolf, meldt een topman van de Britse gezondheidsdienst NHS in The Times.

Verstandige maatregelen

Topbestuurder Chris Hopson van NHS Providers dringt er bij ministers op aan om ‘verstandige voorzorgsmaatregelen’ bespreekbaar te maken die het publiek kan nemen om de druk op de zorg te verminderen bij een nieuwe uitbraak van corona.

”Er heerst bezorgdheid dat de regering niet meer over het coronavirus lijkt te willen praten”, aldus Hopson. ”Maar we denken dat we een echt volwassen nationaal debat nodig hebben over wat leven met Covid eigenlijk betekent.” Hij zegt dat ‘net doen alsof het coronavirus niet meer bestaat en er geen voorzorgsmaatregelen meer worden genomen, een van de redenen dat het virus nog steeds slachtoffers maakt.

Johnson wil ‘leven met het virus’

De Britse premier Boris Johnson kondigde in februari het einde aan van alle wettelijke Covid-beperkingen in Engeland en zei: ”Laten we leren leven met dit virus en onszelf en anderen blijven beschermen zonder beperking van onze vrijheden.”

Hopson: ”Niemand beweert dat we nu terug moeten naar draconische lockdownmaatregelen, maar het is niet alles of niets.” Hij vreest dat het falen van de Britse regering om de huidige uitdagingen van de pandemie aan te pakken het moeilijker zal maken om nieuwe golven van het virus te lijf te gaan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven