Brian (86) fitnesst voor de vrouwtjes: ”Ik moet ze van me af slaan”

Brian (86) fitnesst voor de vrouwtjes: ''Ik moet ze van me af slaan''

De 86-jarige Brian Winslow heeft een fraai record te pakken. De gepensioneerde opa van 9 kleinkinderen heeft het wereldrecord gewichtheffen te pakken en is daarmee officieel de sterkste grootvader ter wereld geworden.

Winslow, uit het Verenigd Koninkrijk, traint al meer dan 60 jaar. Nog immer is hij zes dagen per week in de sportschool te vinden. Dat is echter geen publieke gym, want Brian heeft er thuis eentje gebouwd. Dat is beter voor hem, want hij stoort zich enorm aan mensen die op hun telefoon in fitnessapparaten hangen.

Deadlift

De gepensioneerde leraar deed vorige week zaterdag mee aan de British Drug-Free Powerlifting Association (BDFPA) kampioenschappen in het Britse Horncastle, Lincolnshire.

Brian (86) fitnesst voor de vrouwtjes: ''Ik kan het nog steeds''

Tijdens zijn eerste poging tilde hij 75 kilo. Poging nummer twee met 77,5 kilo verliep ook succesvol. Brian wilde nog verder gaan, maar 78 kilo bleek iets teveel van het goede. Toch is hij enorm trots op zijn prestaties en met name op het record dat hij in de wacht heeft gesleept.

Verkeerde techniek

Toch is Brian niet helemaal tevreden: ”Het was niet zo zwaar eigenlijk. Ik gebruikte een verkeerde techniek en dacht teveel na over wat ik aan het doen was. Dat kostte me veel kracht. Thuis til ik makkelijk 80 kilo en negen jaar geleden pakte ik nog 150 kilo in de gym.”

Strand

Brian begon ooit met gewichtheffen omdat hij er goed uit wilde zien op het strand. ”De vrouwen he, ja daar deed ik het voor en ik wilde mijn armen zo groot mogelijk maken.”

”Dat heeft behoorlijk wat vruchten afgeworpen, kan ik je vertellen. Nog steeds krijg ik veel aandacht als ik over het strand loop, want ik ben superfit. Het zijn soms net vliegen, die vrouwtjes.”

Scroll naar boven