Brekend: vreemdeling prikt om zich heen in Winterswijk

AZC

In Winterswijk is gisteravond een inwoner van een asielzoekerscentrum zwaargew0nd geraakt nadat hij werd neergeprikt in een van de panden.

Illegaal

De autoriteiten bevestigen dat er twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee meerderjarige mannen. Een van hen woont niet in het azc.

Hij was al eerder bekeurd omdat hij illegaal in het het azc verbleef. Hoe dat mogelijk is, wordt nu onderzocht. Je zou dan toch verwachten dat iemand hem eruit zou gooien.

Maar dat blijkt dus niet gebeurd te zijn. Om privacyredenen willen de autoriteiten ook niet vertellen uit welk land deze twee mannen afkomstig zijn.

Getuigen melden dat het gezelschap een flinke woordenwisseling met elkaar had. Daarna werd er een flink mes getrokken en werd het slacht0ffer neergeprikt.

De man is er zeer slecht aan toe. Middels een hoogwerker moest hij uit het pand gehaald worden, waarna hij met spoed is afgevoerd.

Recidivist

Terwijl dat gebeurde, gingen wetsdienders op zoek naar de verdachten. Die werden al snel gelokaliseerd. Een van de mannen is al TWEE keer eerder betrapt op illegaal wonen in het azc.

In Winterswijk wordt elke week gecontroleerd op mensen die in het azc wonen, terwijl ze daar niet mogen zijn. Wanneer ze betrapt worden, deelt het COA eerst een verbod uit.

Worden mensen voor de tweede keer gesnapt, dan wordt de p0litie erbij gehaald voor lokaalvredebreuk. Maar deze man is nu voor de derde keer betrapt.

Onrust

Het is ook niet voor het eerst dat mensen die niet op het Winterswijkse azc wonen maar er wel verblijven voor ellende zorgen.

Vorig jaar ging het dorp gebukt onder massale inbraken. Eind juni is hiervoor een groep Algerijnen aangehouden. Sommigen woonden in het azc, anderen niet.

Scroll naar boven