Brekend: Thierry Baudet krijgt klappen bij lezing

Brekend: Thierry Baudet krijgt klappen bij lezing

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zojuist, vlak voor aanvang van een lezing in Gent, een kiezelharde klap gekregen met een paraplu.

Brekend: Thierry Baudet krijgt klappen bij lezing

Thierry Baudet

De frontman van FvD kwam aangelopen bij de UGent-campus in de Universiteitstraat bij onze zuiderburen, toen hij door een tegenstander werd opgewacht.

Die had zich verscholen achter een pilaar en wachtte het moment af tot Thierry voor de ingang arriveerde. Daar haalde hij uit met een opvouwbare paraplu.

Binnen no-time werd de aanvaller vervolgens tegen de grond gewerkt door agenten. De man is afgevoerd. Het is nu nog niet duidelijk of Baudet gew0nd is geraakt en in weke mate.

Waterkanon

Baudet kwam in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. Hij kwam vertellen over hoe Europa ten onder zal gaan.

Tot tweemaal toe werd de lezing geweigerd, omdat de veiligheid van Baudet niet gegarandeerd kon worden. Maar de Raad van State gaf uiteindelijk toestemming.

De autoriteiten hadden flink uitgepakt. In het centrum van de stad was een flinke politiemacht op de been. Ook kwam er een waterkanon op de proppen. Dit omdat er een tegenbetoging was aangekondigd. Die stelde maar weinig voor. Er kwamen een handjevol mensen.

De straat waar de lezing werd gehouden had de politie ook afgezet. Wie de Universiteitstraat in wou, werd tegengehouden en gefouilleerd door een patrouille.

Ook binnen in de gebouwen van de UGent werden de bezoekers gecontroleerd, zoals oud-Vlaams Belang-politicus Dries Van Langenhove, die aanwezig was.

Baudet werd ook geflankeerd door een bodyguard en er was politie aanwezig aan de ingang. Toch kon men niet verhinderen dat hij een slag te incasseren kreeg.

Scroll naar boven