Brekend: ‘ook schoten bij Belgisch voetbalstadion’

Een halfuur geleden werd duidelijk dat een Arabier uit naam van IS twee Zweedse voetbalsupporters om het leven heeft gebracht. Inmiddels zou er ook sprake zijn van schoten bij het Belgische voetbalstadion in Brussel.

Voetbalstadion

Het is onbegrijpelijk dat er zulke dieren op deze aarde leven. De man zou bekend zijn bij de inlichtingendiensten en daar als ‘radicaal’ gesignaleerd zijn.

Het voetbalduel tussen Belgie en Zweden, dat in het Koning Boudewijnstadion werd gespeeld, is inmiddels onderbroken. De Zweden willen niet meer verder spelen.

Het duel is dan ook definitief gestaakt. De stadionomroeper van het voetbalstadion heeft laten weten dat er niet meer verder wordt gespeeld.

Schoten bij stadion

Erger nog is dat de Belgische website Het Laatste Nieuws (HLN) melding maakt van grote paniek bij stadion. Daar zouden inmiddels ook schoten zijn gelost.

Tot dusver zijn de meldingen onbevestigd door de autoriteiten. Bronnen ter plaatse melden echter wel degelijk dat er op dit moment wordt gevuurd.

Bezoekers van de voetbalwedstrijd mogen het stadion niet verlaten totdat de situatie onder controle is. Hoe en waarom is nu nog niet duidelijk.

Frankrijk verscherpt grenscontroles

Frankrijk verscherpt de controles aan de grens met België. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin maandagavond, na de gebeurtenis in Brussel.

Update 22.34 uur: Blijf in het stadion!

Frederik Reinfeldt, voorzitter van de Zweedse voetbalbond en ex-premier van het land, legde in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion een verklaring af:

”We hebben gehoord dat er Zweden vermoord zijn. We weten niet echt wat er gebeurd is. We weten niet of de daders gevat zijn. De spelers hebben beslist niet meer te spelen.”

”Er zijn hier 700 Zweden, zij moeten veilig zijn. De politie heeft gezegd dat dit stadion het meest veilige is. Niemand weet hoe lang dit zal duren, dat is begrijpelijk.”

De spelers zijn pas bij de rust geïnformeerd, het moest even doordringen. Stoppen was de beste oplossing. Ik heb geen info over wanneer de wedstrijd afgewerkt zou kunnen worden.”

Dreigingsniveau naar 4 in Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Het dreigingsniveau voor het Brussels Hoofstedelijk Gewest wordt verhoogd naar niveau 4, zo wordt zojuist bevestigd door het Nationaal Crisiscentrum.

Bij niveau 4 wordt de dreiging beschouwd als “zeer ernstig”, meer bepaald “wanneer de dreiging ernstig en zeer nabij is”. Op X, het vroegere Twitter, vraagt het Crisiscentrum ook “een actieve waakzaamheid”.

“We vragen de mensen om onnodige verplaatsingen uit te stellen”, legt woordvoerster Laura Demullier uit aan Belga. Het is de bedoeling om thuis te blijven.

Scroll naar boven