Brekend nieuws: Vladimir Poetin slaat op de vlucht

Brekend nieuws: Vladimir Poetin slaat op de vlucht

Het schijnt niet zo lekker te gaan met ene Vladimir Poetin. De baas van de Russen schijnt zenuwachtig te zijn nu de chef van de Wagner-troepen Jevgeni Prigozjin samen met zijn troepen van plan is naar Moskou te komen.

Prigozjin is al een aardig eindje op weg. Zo sijpelen er op meerdere media berichten binnen dat de Wagner-troepen nu al op 100 kilometer van de Russische hoofdstad zijn.

Ze lijken niet op verzet te stuiten. Volgens de Wagner-commandant komt dat doordat mensen Poetin zat beginnen te raken.

Noodtoestand

In Moskou is het inmiddels alarmfase een. Russen die Poetin steunen zijn bezig met het installeren van machinegeweren. Dat meldt zakenkrant Vedomosti.

De krant heeft daar ook foto’s bij geplaatst. Daarop is te zien hoe gewapende agenten zich verzamelen aan het punt waar de snelweg M-4, waarlangs Wagner zich naar Moskou verplaatst.

In Moskou zelf in de noodtoestand uitgeroepen. Alle grote bijeenkomsten of evenementen zijn afgelast en er worden nu erg veel veiligheidsmaatregelen genomen.

Vladimir Putin accuses Wagner group of treason

Geen weg terug

De Nederlandse oud-commandant Mart de Kruif is razend benieuwd wat er gaat gebeuren. ”Een ding is zeker, er is nu geen weg meer terug voor Prigozjin.”

De opstand van de Wagner Groep kan twee uitkomsten hebben: ”Defensieminister Sergej Sjojgoe en legerchef Gerasimov moeten weg (of erger), of Progozjin ondergaat dat lot.”

De Wagner-baas blijkt onzettend populair in Rusland. In de lagere rangen van het leger wordt hij breed gesteund en dat is een gevaarlijke ontwikkeling voor Poetin.

Poetin vlucht

Op de luchthavens van Moskou is momenteel een uittocht van privévliegtuigen aan de gang Dat is te zien op Flightradar24. Alle tickets voor lijnvluchten zijn uitverkocht. Veel Russen vluchten naar Turkije.

Vicepremier Denis Manturov heeft het land inmiddels verlaten. Media maken ook melding dat Vladimir Poetin gevlucht is. Niemand zou weten waar hij is.

Van radar verdwenen

Het presidentiële vliegtuig van Vladimir Poetin is om 14.16 uur opgestegen en was volgens vluchtgegevens op weg naar een bestemming in de richting van Sint-Petersburg.

Inmiddels is het vliegtuig van de radar verdwenen. Het is ook niet bekend of het toestel geland is. Er zijn ook vraagtekens of Poetin aan boord is en zijn woordvoerder zei eerder dat hij ”aan het werk” was.

Scroll naar boven