Brekend nieuws: Treinverkeer helemaal plat, mensen gaan hun vlucht missen

Brekend nieuws: Treinverkeer helemaal plat, mensen gaan hun vlucht missen

Er is momenteel een grote stroomstoring gaande bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Hierdoor is er nu geen treinverkeer mogelijk tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam-Noord. Het zorgt er ook voor dat er geen treinen rijden naar Amsterdam en Den Haag.

Niet leuk

Op station Rotterdam Centraal zitten Timur (25) en moeder Emine (52). De kans dat zij door de storing hun vlucht gaan missen, is groot.

De twee zouden vakantie gaan vieren in Dubai, maar net als andere treinreizigers kunnen zij kant op. Emine hoopt dat ze hun vlucht nog gaan halen.

Om 13.00 uur hadden ze al moeten boarden, maar de twee zitten nog steeds op Rotterdam Centraal. Moeder Emine is nu bereid om, een beetje laat wel, een taxi te bellen. Hopelijk kan die met een rotgang naar Schiphol rijden. Vermoedelijk is deze moeite tevergeefs.

Vlucht missen

Een woordvoerder van ProRail meldt dat het gaat om dezelfde storing die wederom opspeelt in het elektronische systeem. ”Daardoor kunnen de treinen niet rijden.”

Naar verwachting duurt de storing nog urenlang. Mensen die naar Schiphol moeten, zullen via een alternatieve manier moeten vinden om te voorkomen dat ze hun vlucht gaan missen. Dat is natuurlijk niet zo best, maar helaas valt er bij NS niets aan te doen.

Eerdere storing

Eerder vanmorgen was er ook al een storing. Toen was er een aannemer onderweg om die dienstregeling weer op gang te krijgen.

Die kon echter afgebeld worden, omdat de storing uit zichzelf verholpen leek te zijn. LEEK TE ZIJN, want inmiddels is het dus weer raak.

Op meerdere stations verzamelen zich reizigers, die gaan kant op kunnen. Dit leid tot frustratie, aangezien mensen hun afspraken niet kunnen halen. Op Twitter is de beer los. De NS wordt overspoeld met berichten van mensen die het bedrijf de schuld geven.

Scroll naar boven