Brekend nieuws: RKC-Ajax gestaakt na verschrikkelijk moment, spelers in tranen

RKC-Ajax

Vreselijk nieuws vanuit Waalwijk, waar Ajax tegen het lokale RKC Waalwijk speelt. Het duel is gestaakt na een verschrikkelijk moment op het veld.

Bewegingsloos

RKC-doelman Etienne Vaessen kwam in de slotfase van het duel in botsing met Ajax-speler Brian Brobbey en bleef roerloos op de grond liggen.

Er is direct paniek ontstaan en de goalie moest gereanimeerd worden. De spelers van RKC Waalwijk zijn rondom de keeper gaan staan. De doelman is zojuist per brandcard afgevoerd. Het is niet duidelijk of hij bij kennis is. De voetbalwedstrijd gaat vermoedelijk niet meer verder.

Officieel is het duel tijdelijk gestaakt, maar niemand verwacht dat er verder gespeeld gaat worden. Spelers zijn in tranen en het publiek is stil.

Bij een 2-3 stand in het voordeel van de Amsterdammers ging Ajax in de aanval. Brobbey probeerde de bal te bereiken, die werd afgeschermd door Vaessen.

De twee knalden tegen elkaar en dat heeft voor de doelman nog onbekende gevolgen. Op het veld was het direct duidelijk dat het mis was.

Meerdere spelers raakten in paniek en riepen naar de zijlijn dat er hulp moest komen. De clubdokter van de Waalwijkers kwam rennend het veld op.

Vaessen werd behandeld en afgeschermd door spelers. Later werden er ook schermen bijgehaald. Op een gegeven moment is er een defibrillator meegenomen, aldus ESPN. Of die nodig is geweest of niet, is momenteel nog niet bekendgemaakt. Laten we hopen dat het goedkomt.

Update: Duel definitief gestaakt

De wedstrijd is definitief gestaakt. Er zal dus niet meer verder gevoetbald worden, wat hartstikke begrijpelijk is na wat hier gebeurd is.

Scroll naar boven