Brekend nieuws: ‘John de Mol zegt vertrouwen in Massa is Kassa op’

Brekend nieuws: 'John de Mol zegt vertrouwen in Massa is Kassa op'

Dat het niet goed gaat met realityster Peter Gillis is al een tijdje bekend. De miljonair zit diep in de penarie en nu lijkt de volgende klap zich aan te dienen: John de Mol lijkt te zwichten voor de druk van buitenaf: de Gillisjes zijn op weg naar de uitgang; einde Massa is Kassa.

Kijkcijfers

De Mol heeft lange tijd de hand boven het hoofd gehouden van de ster van SBS6. De voordelen leken zwaarder te wegen dan alles wat er om hem heen speelt.

Brekend nieuws: 'John de Mol zegt vertrouwen in Massa is Kassa op'

Dan hebben we het natuurlijk over de problemen met zijn vakantieparken, de rechtszaken tegen meerdere gemeenten en natuurlijk de zaak met Nicol Kremers.

De kijkcijfers zijn echter al lang niet meer zo goed als voorheen. En dat zorgt ervoor dat John geen enkele reden meer heeft om met de serie door te gaan.

Van de buis

SBS, en daarmee Talpa, werd deze week nog geconfronteerd met een sommatie van Nicol. Zij wil dat alle afleveringen waarin ze te zien was, van YouTube worden gehaald.

Voor de duidelijkheid: dat gaat dus om alle seizoen, op seizoen 10 (het huidige) na. Talpa kiest er nu voor om eieren voor zijn geld te kiezen en heeft laten weten pas na de uitspraak van de rechter een besluit te willen nemen over het vervolg op Massa is Kassa.

Zo’n uitspraak kan behoorlijk lang op zich laten wachten. Met andere woorden: seizoen 11 gaat er niet komen.

Brekend nieuws: 'John de Mol zegt vertrouwen in Massa is Kassa op'

Kijkcijfers redelijk

De aflevering van vorige week trok 505.000 kijkers. Inmiddels staat dat op 629.000 kijkers. Op zich zijn die cijfers prima, maar voor SBS 6 niet genoeg om alle ‘Gillis-drek’ te slikken.

Dat stelt kijkcijferexpert Tina Nijkamp. Ze schrijft er het volgende over: ”Redelijke kijkcijfers, maar niet megagoed. Er zullen nog 3 afleveringen volgen, inclusief vanavond.”

”Daarna valt het doek voor de Familie Gillis-realitysoap. In ieder geval voorlopig en voor dit jaar. Met de negatieve berichtgeving ziet het er ook niet positief uit.”

”John de Mol heeft het programma namelijk ook niet meer nodig voor de marktaandelen. Hij heeft nu VI (en nu ook Marcel en Gijs elke dag). Peter Gillis is overbodig.”

Marcel & Gijs gaat heerlijk

Hoewel er in het begin wat kritiek was, doen Marcel & Gijs het meer dan prima op SBS 6. De kijkcijfers zitten in de lift en ook gister keken er weer 505.000 huishoudens.

Tina: “De stijgende lijn zet zich voort. Dit is de op een na hoogste score ooit. Alleen de eerste aflevering scoorde hoger met 611 duizend kijkers.”

Scroll naar boven