Brekend: man rent school binnen en begint om zich heen te steken

Brekend: man rent school binnen en begin om zich heen te steken

In een school in het Franse Arras, in het noorden van het land, heeft zojuist een een man meerdere mensen te grazen genomen met een scherp voorwerp.

School

Hierbij is tenminste een iemand omgekomen. Ook zouden er meerdere mensen gew0nd zijn. De vermoedelijke dader is door de autoriteiten aangehouden.

Dat bevestigt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Volgens het Franse medium BFMTV is de man die dit veroorzaakt heeft, een Tsjetsjeen van 20 jaar oud. Die berichtgeving wordt overgenomen door De Telegraaf, maar ook door Het Nieuwsblad.

De nieuwssite weet ook te melden dat de man rond 11.00 uur het Lycée Gambetta binnendrong, waarna hij als een bezetene om zich heen begon te steken.

Degene die is omgekomen, is een leerkracht literatuur van de school. De andere twee slacht0ffers zijn een bewakingsagent en nog een andere leerkracht.

Allahu Akbar

De verdachte zou voordat hij toesloeg luidkeels  ‘Allahu akbar’ hebben geroepen. Of dat ook echt gebeurd is, kan niet worden bevestigd.

Brekend: man rent school binnen en begin om zich heen te steken

De dader is dus opgepakt. Hij is een voormalig scholier van het onderwijsinstituut. Opmerkelijk is dat de broer van de dader inmiddels ook is gearresteerd.

Met de heftige gebeurtenissen in Rotterdam twee weken geleden nog op ons netvlies, komt ook dit ontzettend hard binnen. We wensen de nabestaanden en alle betrokkenen veel sterkte.

Scroll naar boven