Brekend: Lichtgetinte man rent basisschool binnen in Oisterwijk

Brekend: Lichtgetinte man rent basisschool binnen in Oisterwijk

In het Noord-Brabantse Oisterwijk is vanmorgen een verwarde man naar binnen gerend bij een school. De man liep de basisschool binnen aan de Willen de Zwijgerlaan.

School

Eenmaal binnen uitte hij zeer dreigende taal. Dat bevestigt een woordvoerder van de p0litie aan Hart van Nederland. Men heeft het vermoeden dat de man wapens bij zich droeg.

Leerkrachten en kinderen zijn inmiddels veilig de school uit. Men is met man en macht op zoek naar de man, die nog niet is gevonden.

Motief?

De autoriteiten spreken van een man die zeer ‘agressief’ was. Naar zijn motief is het voorlopig gissen. Het is niet duidelijk of de man in het gebouw is. Zwaarbewapende agenten hebben de school omsingeld.

Ondertussen zouden er meldingen binnengekomen zijn dat de man ergens anders is. ”Wij nemen die soort meldingen heel erg serieus”, zo meldt een woordvoerder.

”We doen er alles aan om het op te lossen.” Ondertussen wordt iedereen gevraagd uit de buurt te blijven van de school. Er wordt met een helikopter gezocht naar de man.

Signalement

Er is een signalement van de man verspreid. Hij heeft zwart, halflang en krullend haar. Hij droeg een grijze joggingsbroek en had een nektasje om.

De kinderen worden samen met de leerkrachten opgevangen bij een zwembad aan de Sportlaan. Ouders en/of verzorgers kunnen hen daar ophalen.

Scroll naar boven