Brekend: Edwin Wagensveld verscheurt heilig boek op straat en in de rechtszaal

Brekend: Edwin Wagensveld verscheurt heilig boek op straat en in de rechtszaal

De grote leider van Pegida, Edwin Wagensveld, heeft zojuist het heilige boek voor islamieten verscheurd in de rechtszaal in Den Haag.

Boek

Daarna besloot hij weg te lopen bij zijn eigen rechtszaak, omdat hij het Openbaar Ministerie niet onpartijdig vindt. Dat kopt het Algemeen Dagblad.

Wagensveld, die het heilige boek al eerder aan flarden scheurde, mag dat gewoon doen. Hij stond terecht voor het beledigen van moslims. Het OM wilde hem 700 euro boete opleggen.

Brekend: Edwin Wagensveld verscheurt heilig boek op straat en in de rechtszaal

Belediging

Wagensveld is een fervente tegenstander van het islamitische geloof. In de afgelopen maanden verscheurde hij al vaker een koran. Hij stak er ook een paar in de hens.

In Nederland mag je dat doen. Wat je niet mag doen, is vertellen dat aanhangers van de religie dezelfde ideologie volgen als de Duitser in WO2 deed. Het OM vond dat net iets te ver gaan.

Podium

De leider van Pegida gebruikte de zaak tegen hem vanmiddag vooral als een soort podium. Zowel op straat als binnen in de rechtszaal scheurde hij bladzijden uit een koran.

Hij noemt het een ‘fascistisch boek’ en noemde zijn rechtszaak een poppenkast. Daarna schreeuwde hij f*ck the islam’ en wandelde tot ieders verbazing de zaal uit.

Protesten

Met zijn acties lokt Wagensveld wereldwijde protesten uit. Op 22 januari van dit jaar sloopte hij een koran bij de Tweede Kamer.

Een medestander besloot dat vast te leggen op camera, waarna er vanuit de hele wereld woeste reacties kwamen. In Turkije moest het Nederlandse consulaat zelfs worden gesloten, omdat men bang was dat de pleuris er zou uitbreken. In Libanon, maar ook in Afghanistan werden Nederlandse vlaggen in de hens gezet.

Koran aan hondenriem

Wagensveld, die in Duitsland woont, had de koran vandaag een koran vastgemaakt aan een hondenriem. Met een megafoon schreeuwde hij ‘maling te hebben’ aan het OM.

Daarna pakte hij een tweede koran, waarna hij er pagina’s uit begon te scheuren. Naar eigen zeggen laat hij zich niet stoppen.

Bij de actie was verder niemand aanwezig, behalve een handjevol agenten.

Scroll naar boven