Breaking: Weer zware aardbeving in Turkije

Breaking: Weer zware aardbeving in Turkije

Twee weken na de zware aardbevingen in het zuiden van Turkije is het Turks-Syrische grensgebied opnieuw getroffen door een aardbeving. Die had volgens het Europees seismologisch centrum (EMSC) een kracht van 6,4. Getuigen zeggen dat er nieuwe schade is aan gebouwen in Antakya, de hoofdstad van de Turkse provincie Hatay.

Het epicentrum van de beving lag 14 kilometer ten zuidwesten van Antakya, op zo’n 10 kilometer diepte. Getuigen van persbureau Reuters zeggen dat de trillingen te voelen waren in Syrië, Egypte en Libanon.

Hatay is een van de zwaarst getroffen provincies van de eerdere aardbevingen. Zondag zijn reddingswerkzaamheden in alle provincies gestaakt, behalve Hatay en Kahramanmaras.

Volgende maand

Turkije begint volgende maand met de bouw van huizen in door aardbevingen getroffen gebieden, kondigde president Recep Tayyip Erdogan eerder aan. De twee krachtige aardbevingen op 6 februari legden grote delen van steden in het zuiden van het land in puin.

Bijna 115.000 overlevenden zijn volgens Erdogan uit het puin gered na de aardbevingen. In Turkije kwamen volgens de jongste cijfers ten minste 41.156 mensen om en raakten er 105.505 gewond. In Syrië vonden minstens 5840 mensen de dood door de aardbevingen.

Scroll naar boven