Breaking: Veroordeelde kindmisbruikers worden chemisch gecastreerd dankzij nieuwe Alabama-wet

Velen zijn van mening dat de huidige straffen voor kindermisbruikers niet hard genoeg zijn.

Nou, dat lijkt te veranderen in Alabama, veroordeelde kindmisbruikers zullen medicijnen krijgen om hun seksuele drang te onderdrukken.

Dat is onder nieuwe wetgeving die op 30 mei aan gouverneur Kay Ivey ter goedkeuring is voorgelegd. Deze wet wordt voorgeschreven aan iedereen die in aanmerking komt voor een voorwaardelijke vrijlating en is veroordeeld voor een zedendelict waarbij iemand van 13 jaar of jonger betrokken was.

Het is belangrijk om op dit punt op te merken dat chemische castratie verschilt van chirurgische castratie (de letterlijke verwijdering van iemands geslachtsdelen), in die zin dat het werkt door seksuele drang te onderdrukken door de productie van testosteron en hormonen te blokkeren.

Volgens de New York Post zullen kindmisbruikers onder de nieuwe wet de noodzakelijke medicijnen moeten nemen als voorwaarde voor hun voorwaardelijke vrijlating.

Als de overtreders de medicatie weigeren, worden ze beschouwd als een schending van hun voorwaardelijke vrijlating en onmiddellijk weer in hechtenis genomen.

Het wetsvoorstel, aangenomen door zowel het Huis (72 stemmen voor en 16 tegen) en de Senaat (27 voor).

“De verdachte wordt bevolen om een ​​chemische castratiebehandeling te ondergaan als voorwaarde voor voorwaardelijke vrijlating en als de persoon weigert de behandeling te ondergaan, dan zou zijn of haar weigering een voorwaardelijke vrijheidsstraf vormen en ertoe leiden dat de persoon in voorlopige hechtenis wordt genomen. ”

President Rep. Allen Treadaway liet aan Fox weten dat hij de rekening ondersteunde om de openbare veiligheid te waarborgen.

“Elke actie die we kunnen ondernemen tegen een kindermisbruiker die hen weerhoudt om ooit nog een dergelijke vorm van misdaad te plegen, steun ik, inclusief chemische castratie,” zo werd hij geciteerd.

“Ik denk dat dit wetsvoorstel één van die stappen is om de openbare veiligheid te waarborgen.”

Wat denk jij? Is chemische castratie de juiste manier om de veiligheid van de kinderen van een land te waarborgen? Zouden ze dit ook moeten toepassen in Nederland? Laat het ons weten in de comments!