Breaking: Trein ontruimd na ontdekking passagiers met symptomen apenpokken

Breaking: Trein ontruimd na vermoeden van passagiers met apenpokken

Chaotische taferelen vanmiddag op het treinstation van Gent-Sint-Pieters. Hier werd het (vooralarm van het) medisch interventieplan afgekondigd, nadat er een vermoeden bestond dat er drie passagiers in een wagon zaten die besmet zouden zijn met het apenpokkenvirus.

De woordvoerder van de Belgische spoorwegen Bart Crols zegt: “Drie vrouwelijke passagiers op de trein van Welkenraedt naar Kortrijk zouden zijn betrapt op zwartrijden. Bij de controle rook de conducteur onraad, hij vermoedde dat het drietal besmet was met apenpokken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Schurft

Tegen de conducteur vertelden de reizigers dat ze aan schurft zouden lijden. De kaartjesknipper vertrouwde het zaakje niet en alarmeerde de politie.

In het station Gent-Sint-Pieters werden de drie uit de trein gehaald. Een toegesnelde ambulance heeft de zieke passagiers opgehaald. Zij zijn overgebracht naar het UZ Gent en blijven daar verplicht in isolatie totdat de resultaten van medische onderzoeken bekend zijn.

Alle reizigers identificeren

Nadat het drietal was verwijderd, reed de trein verder naar Kortrijk. Op de terugweg richting Brussel stopte de trein bij Gent. Daar werd het rijtuig tegengehouden vanwege de mededeling dat de drie vrouwen mogelijk het apenpokkenvirus onder de leden hebben.

Alle reizigers werden uit de trein gehaald en moesten zich identificeren. Aan alle reizigers is het advies uitgevaardigd zich te laten testen op het virus en alert te blijven op mogelijke symptomen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven