Breaking: Tenminste 10 doden en 15 gewonden bij meerdere steekpartijen achter elkaar

Breaking: Tenminste 10 doden en 15 gewonden bij meerdere steekpartijen achter elkaar

Bij meerdere steekpartijen kort na elkaar in dorpjes op het platteland van Canada zijn volgens de politie tien mensen om het leven gekomen en zeker vijftien anderen gewond geraakt. Twee verdachten zijn op de vlucht geslagen in een zwarte Nissan. Premier Trudeau spreekt van een ‘hartverscheurende’ situatie.

Willekeurige slachtoffers

Het lijkt erop dat sommige slachtoffers willekeurig gekozen zijn, meldt de Canadese politie. Anderen zouden doelbewust zijn aangevallen. De steekpartijen vonden gisteren plaats in James Smith Cree Nation en Weldon. In beide plaatsen, die zo’n dertig kilometer uit elkaar liggen, wonen net iets meer dan tweeduizend inwoners.

Volgens de autoriteiten kan het aantal gewonden nog oplopen. De slachtoffers werden op dertien verschillende plekken gevonden en gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. Mogelijk zijn lichtgewonde slachtoffers zelf naar ziekenhuizen gegaan voor hulp.

‘Groot aantal patiënten in kritieke toestand’

De gezondheidsautoriteiten in Saskatchewan bevestigen tegenover persbureau AFP dat er sprake is van ‘een groot aantal patiënten in een kritieke toestand’. Ziekenhuizen sorteren mensen op basis van hun verwondingen en extra personeel is opgeroepen om te helpen met de toestroom.

Scroll naar boven