Breaking: Stikstofminister Van der Wal wil ook Duitse boeren aanpakken

Kabinet deelt nieuwe, verwoestende klap uit aan boeren

Minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof wordt met de dag minder populair. Nadat ze de strijd aan is gegaan met Nederlandse boeren omtrent de stikstofuitstoot, richt ze nu haar pijlen op onze buren. Ze wil dat ook Duitsland stikstof gaat reduceren.

Dat heeft Van der Wal gezegd nadat ze melkveehouders heeft bezocht in de Duitse grensstreek. ”Het is heel vervelend dat de buurman verderop (in Duitsland) wel die stal mag bouwen en ook nog zonder luchtwassers.” De minister wil zich graag bemoeien met Duitsland en vindt dat er ”maatwerk” geboden moet worden.

Stikstofminister Christianne van der Wal doet belangrijke oproep aan boeren

Uitstoot Duitsland

Gert Hard ten Bolscher is gedeputeerde voor Landbouw en Natuur. Hij vindt het heel goed dat Van der Wal zich zo druk maakt over uitstoot in Duitsland.

Een van de bedrijven waar Van der Wal op bezoek was, is de onderneming van melkveehouder Eddie Vedders. Hij noemt de houding van de minister ‘positief’, maar tegelijkertijd ‘vasthoudend’ aan het beleid dat het kabinet heeft uitgestippeld. Vedders: ”In dit gebied moeten 40 boeren 70 procent reduceren.”

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven