Breaking: Schokkende SMS’jes tussen Femke Halsema en Mark Rutte openbaar gemaakt

Breaking: Schokkende SMS'jes tussen Femke Halsema en Mark Rutte openbaar gemaakt

Geert Wilders heeft de geloofwaardigheid van Mark Rutte nog verder de grond in getrapt. Op verzoek van de PVV-leider werden vandaag sms-berichten tussen de premier en burgemeester Femke Halsema openbaar gemaakt.

De berichten gaan over de Damdemonstratie in 2020. Hierin bedelde Halsema bij Rutte. ”Even contact over demo graag. Ik heb even steun nodig”, schreef ze. Daarop reageerde Rutte: ”Femke, jij hebt daarover contact met Ferd (Grapperhaus). Ik zie nul toegevoegde waarde daar tussen te gaan zitten. Ik vind de beelden uit Amsterdam wel extreem heftig.”

Daarna verwijst Rutte nog even subtiel naar het coronabeleid: ”Dit is heel slecht voor het draagvlak onder de 1.5 meter maatregel.

Halsema verwacht meer

Daarna wordt het pas echt leuk, want Halsema weet zich geen raad met de demonstranten en schrijft boos: ”Sorry, ik verwacht wel iets meer van je. Ik word vanmiddag overvallen door 10.000 mensen en er is geen politiemacht die dit vreedzaam uit elkaar krijgt.”

Rutte heeft zo te zien geen zin meer om te antwoorden en houdt het kort: ”Ferd heeft met jou het contact”. Daarop komt Halsema weer bedelen: ”Ha Mark, je zet me wel erg in de kou.”

Halsema wilde uitlekken voorkomen

De zichtbaar onbekwame burgermoeder van Amsterdam heeft er in de tussentijd alles aan gedaan publicatie van deze berichten te voorkomen. Hiervoor schakelde ze zelfs juristen in. De Telegraaf had de documenten via een WOB-verzoek opgevraagd. Halsema weigerde de berichten te laten zien, naar eigen zeggen omdat het om ‘persoonlijke’ informatie zou gaan.

Breaking: SMS'jes tussen Mark Rutte en Femke Halsema gelekt (Screenshots)

PVV-leider Wilders eiste de documenten donderdag in het debat met premier Rutte (over zijn gewiste sms-berichten) op. Hoewel Rutte eerst aangaf dat de documenten op zijn departement ’kwijt’ waren, zijn ze woensdagmiddag alsnog naar de Kamer gestuurd.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven