Breaking: Levensgevaarlijke tbs’er ontsnapt

Breaking: Levensgevaarlijke tbs'er ontsnapt

Enkele weken nadat een levensgevaarlijke Nigeraan in een tbs-kliniek een medewerker doodstak, is er vandaag weer een psychopaat ontsnapt. Een tbs’er van de Pompestichting in Nijmegen heeft de benen genomen tijdens een begeleid verlof.

Dat meldt De Gelderlander. De man wist aan zijn begeleider te ontkomen en stapte in een gereedstaande auto. Sinsdien heeft niemand meer iets van hem vernomen.

Breaking: Levensgevaarlijke tbs'er ontsnapt

Wie de gevluchte tbs’er is en wat hij op zijn kerfstok heeft, is vooralsnog onduidelijk. Ook is niet bekend gemaakt hoe de man aan zijn begeleider kon ontkomen. Een speciaal opsporingsteam van de politie, FastNL, is naar de tbs’er op zoek.

Tbs-klinieken zo lek als een mandje

In ons land gebeurt het jaarlijks zo’n dertig keer dat veroordeelde tbs’ers niet terugkeren van verlof of vluchten tijdens begeleid verlof.

Officieel wordt er dan niet gesproken van een ontsnapping, maar van een ‘onttrekking uit verlof’. Bij De Pompestichting wisten op 21 juli overigens nog twee ingezetenen weg te vluchten door een gat in het hek te knippen. Een van de daders werd al snel gepakt. De ander, Sherwin S., is nog steeds voortvluchtig.

Scroll naar boven