Breaking: Kabinet bereidt bizarre asielplannen en spoedwet voor

Breaking: Kabinet bereidt bizarre asielplannen en spoedwet voor

Het vertrouwen in het kabinet slinkt met de dag. Dat vinden wij niet gek, gezien de spanningen die door politiek Den Haag in de samenleving worden gepompt. Vandaag kan er weer een nieuw hoofdstuk aan de misere worden toegevoegd.

Zojuist is namelijk bekend geworden dat het kabinet niets ziet in een asielstop. In plaats daarvan, wordt er maar liefst 730 miljoen euro uitgetrokken die bedoeld is voor verschillende projecten om de opvangcrisis te bestrijden. Denk aan zaken als noodopvang, huisvesting voor statushouders, flexwoningen, inburgering en de aanpak van overlastgevende personen die in Nederland willen wonen.

Maar dat is helaas nog niet alles.

Kabinet trekt duizelingwekkend bedrag uit voor asielzoekers, ook extra woningen

20.000 extra woningen

Gemeenten moeten dit najaar in totaal 20.000 huizen beschikbaar stellen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning, aldus Haagse bronnen tegen RTL Nieuws. Om dit bij gemeenten af te kunnen dwingen, werkt het kabinet serieus aan een wetsvoorstel.

Deze spoedwet moet voor 1 oktober klaar zijn. Gemeenten zullen worden gedwongen een bepaald aantal asielzoekers aan hun gemeente toe te voegen. Dankzij de wet heeft een gemeente zelf niets meer te zeggen. Het kabinet kan hen dwingen mee te werken.

Laat een reactie achter