Breaking: Joran van der Sloot krijgt er 18 jaar celstraf bij

Joran van der Sloot (35) heeft zojuist te horen gekregen dat hij 18 jaar celstraf krijgt voor drugssmokkel. De psychopaat zit momenteel al een straf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores en kan deze straf dus toevoegen aan zijn totaal.

Breaking: Joran van der Sloot krijgt er 18 jaar celstraf bij

Dat heeft zijn advocaat net bevestigd. Van der Sloot, die in de gevangenis an Juliaca zit, is schuldig bevonden aan het op grote schaal binnensmokkelen van cocaïne. De drugs werden via een familielid van een medegevangene in onder andere suikerbieten ingevoerd.

Joran de dealer

De rechtbank is van mening dat Van der Sloot een grote rol speelt in het geheel. Zo wierp Joran zich op als dealer en hij verkocht de drugs aan andere gedetineerden. Ook stuurde hij coke via postpakketten naar adressen in het buitenland. Op die manier liep hij financieel flink binnen. Totdat bewaarders hem betrapten.

De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij in detentie gewoon doorgaat met crimineel gedrag en is niet mild in haar straf van 18 jaar en 4 maanden.

2045

In Peru geldt de regel dat een gevangenisstraf nooit langer dan 35 jaar mag duren. Dat betekent dat hij in 2045 hoe dan ook vrijkomt. Van der Sloot zit vast sinds 2010.

Scroll naar boven